Apygardos rinkimų komisija patvirtino Editos Tamošiūnaitės palaikymo balsus

2017-02-25, 09:50
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Edita Tamošiūnaitė Edita Tamošiūnaitė

Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardos rinkimų komisija vasario 24 dieną patikrino ir suskaičiavo apygardos rinkėjų, savo parašais parėmusių Editos Tamošiūnaitės iškėlimą į Seimo narius, parašus.

Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje Nr. 49 iškelta Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kandidatė Edita Tamošiūnaitė vasario 20 dieną pirmoji iš visų kandidatų surinko ir pristatė parašus jos kandidatūrai vienmandatės Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardos rinkimuose paremti.

Rinkimų apygardos komisija parašus patikrino ir suskaičiavo. Komisija atmetė 87 balsus ir, kaip pasakė Edita Tamošiūnaitė, tai mažas skaičius, kuris labai džiugina. Atmesti balsai turėjo nedidelių neatitikimų, pvz., užrašytas nepilnas adresas arba pasirašusio asmens duomenys buvo neteisingi.

Komisija nusprendė, kad 1250 parašų, atiduotų LLRA-KŠS iškeltai Editos Tamošiūnaitės kandidatūrai paremti, atitinka reikalavimus. Rinkimų apygardos komisija pateikė Vyriausiajai rinkimo komisijai registruoti Editą Tamošiūnaitę kandidate į Seimo narius vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje.

Nors pagal įstatymą partijos keliamą kandidatą vienmandatėje rinkimų apygardoje pasirašydami turi paremti ne mažiau kaip vienas tūkstantis rinkėjų, LLRA-KŠS kandidatė, buvusi švietimo ir mokslo viceministrė Edita Tamošiūnaitė, jos kandidatūrą palaikančių rinkėjų parašų surinko gerokai daugiau nei reikalauja įstatymas.

Portalas L24.lt primena, kad nauji rinkimai į Seimą vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje Nr. 49 vyks balandžio 23 dieną. Jie rengiami po to, kai parlamentarės mandato atsisakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė Greta Kildišienė.

Vyriausioji rinkimų komisija užregistruoja kandidatus, o apygardos rinkimų komisija išduoda jiems lapus parašams rinkti. Būtina surinkti 1 000 parašų. Šis reikalavimas taikomas ir partijoms, nes rengiami nauji rinkimai. Kandidatams surinkus parašus, jų galutinį sąrašą apygardoje tvirtins Vyriausioji rinkimų komisija.

LLRA-KŠS nurodė priežastis, dėl kurių partija nusprendė iškelti kandidatą apygardoje, kurioje anksčiau kandidatų nekėlė.

LLRA-KŠS informavo, kad priėmė sprendimą iškelti savo kandidatą šioje apygardoje, kurioje anksčiau nestartavo, nes siekia tęsti organizacinį darbą turėdama tikslą pristatyti partijos programą ir veiklą visos šalies rinkėjams. LLRA-KŠS yra parengusi išsamų šeimai palankios politikos, socialinio teisingumo pasiūlymų paketą, ji syra vienintelė parlamentinė partija, niekada neįsivėlusi į korupcijos skandalus. Tai jau įvertino centrinės Lietuvos rinkėjai: per paskutinius Seimo rinkimus už LLRA-KŠS čia balsavo (be Vilniaus, Vilniaus krašto ir Klaipėdos) 2 600 rinkėjų, t.y. 1/3 daugiau nei anksčiau. Kai kuriose apygardose, kuriose praktiškai nėra tautinių mažumų atstovų, už LLRA-KŠS balsavo netgi du – tris kartus daugiau piliečių. Pavyzdžiui, Dzūkijos apygardoje (Alytaus rajonas) už LLRA-KŠS atiduotų balsų skaičius padidėjo nuo 25 iki 99, o Radviliškio – nuo 29 iki 61 balso.

Kaip pabrėžė LLRA-KŠS, dalyvavimas naujuose rinkimuose į Seimą bus proga plačiau pristatyti partijos veiklą ir jos programines nuostatas: „Dalyvavimas naujuose rinkimuose, vyksiančiuose balandžio 23 dieną, bus proga plačiau pristatyti partijos įdirbį ir programą. Faktas, kad už LLRA-KŠS balsuoja ir etniniai lietuviai, yra teigiama tendencija, rodanti, kad partija yra vis populiaresnė tarp Lietuvos gyventojų“.

Politinė reklama. Apmokėta iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos rinkiminės sąskaitos. Rengėjas LLRA-KŠS. Užsakymo Nr. 170203

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24