Spausdinti šį puslapį

D. Grybauskaitė: okupacija naikino valstybingumą, tapatybę, kalbą, savigarbą

2017-02-16, 12:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
D. Grybauskaitė: okupacija naikino valstybingumą, tapatybę, kalbą, savigarbą LR Prezidentūros nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama su Valstybės atkūrimo diena, ragina išlikti išlikti tvirtiems ir nepalaužiamiems.

„Sveikinu visus su Vasario 16-ąja – atkurtos valstybės gimtadieniu! Iki šios dienos Lietuva nuėjo garbingą 99 metų kelią, atlaikė visus išmėginimus, nepalūžo, atsitiesė ir sustiprėjo. Tai – didžiausias mūsų tautos laimėjimas“, - pabrėžė D.Grybauskaitė.

Pasak jos, vasario 16-ąją prieš beveik šimtą metų buvo įkūnyta didžiausia mūsų tautos svajonė.

„Troškimas ir pareiga išsaugoti, apginti savo valstybę šiandien mus susieja su ryžtingais romantikais, kurie praėjusio amžiaus pradžioje užsibrėžė tikslą grąžinti Lietuvai tai, ką okupacijos viena po kitos atėmė ir naikino – valstybingumą, tapatybę, kalbą, savigarbą“, - tvirtino prezidentė.

„Mes turime ko mokytis iš savo Vasario 16-osios. Drąsos ir ryžto, kai reikia priimti sprendimus, atkaklumo ir tvirtumo, kai tenka įveikti sunkumus, išlikti tvirtiems ir nepalaužiamiems“, - pridūrė ji.

Prieš 99 metus – 1918 metų vasario 16 dieną – Lietuvos Taryba Vilniuje paskelbė atkurianti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti