Už LLRA-KŠS kandidatę Editą Tamošiūnaitę jau surinkta per 700 parašų

2017-02-13, 21:19
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Edita Tamošiūnaitė Edita Tamošiūnaitė © L24.lt (fot. Viktor Jusel)

Nauji rinkimai į Seimą vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje Nr. 49 vyks balandžio 23 dieną. Jie rengiami po to, kai parlamentarės mandato atsisakė Greta Kildišienė iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Šioje apygardoje savo kandidatą kelia ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS). Šioje apygardoje kandidatuoja Vilniaus m. savivaldybės tarybos narė, buvusi švietimo ir mokslo viceministrė Edita Tamošiūnaitė.

„Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) dalyvaus naujuose rinkimuose į Seimą vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje Nr. 49, kurie rengiami po to, kai Seimo narės mandato atsisakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos iškelta Greta Kildišienė. LLRA-KŠS iškėlė Vilniaus m. savivaldybės tarybos narės, buvusios švietimo ir mokslo viceministrės Editos Tamošiūnaitės kandidatūrą“, - skelbiama šiandien LLRA Spaudos biuro išplatintame pranešime.

Kandidatai ir partijos privalo surinkti mažiausiai 1 000 juos palaikančių piliečių parašų. LLRA-KŠS kandidatė jau surinko per 700 parašų.

„Vyriausioji rinkimų komisija užregistravo kandidatę, o apygardos rinkimų komisija išdavė jai lapus parašams rinkti. Būtina surinkti 1 000 parašų. Šis reikalavimas taikomas ir partijai, nes rengiami nauji rinkimai. Kandidatams surinkus parašus, jų galutinį sąrašą apygardoje tvirtins Vyriausioji rinkimų komisija. Dabar norą dalyvauti rinkimuose išreiškė keliolika partijų ir nepriklausomų kandidatų. Po pirmų dviejų parašų rinkimo dienų už LLRA-KŠS kandidatę jau pavyko surinkti per 700 parašų“, - praneša LLRA-KŠS Spaudos biuras.

Partijos Spaudos biuras išplatintame pranešime nurodo priežastis, dėl kurių nusprendė iškelti kandidatą apygardoje, kurioje anksčiau kandidatų nekėlė.

„LLRA-KŠS priėmė sprendimą iškelti savo kandidatą šioje apygardoje, kurioje anksčiau nestartavo, nes siekia tęsti organizacinį darbą turėdama tikslą pristatyti partijos programą ir veiklą rinkėjams visoje šalyje. LLRA-KŠS yra parengusi platų šeimai palankios politikos, socialinio teisingumo pasiūlymų paketą. LLRA-KŠS yra vienintelė parlamentinė partija, niekados neįsivėlusi į korupcijos skandalą. Tai jau įvertino centrinės Lietuvos rinkėjai: per paskutinius Seimo rinkimus už LLRA-KŠS čia balsavo (be Vilniaus, Vilniaus krašto ir Klaipėdos) 2 600 rinkėjų, t.y. 1/3 daugiau nei anksčiau. Kai kuriose apygardose, kuriose praktiškai nėra tautinių mažumų atstovų, už LLRA-KŠS balsavo netgi du, tris kartus daugiau piliečių. Pvz., Dzūkijos apygardoje (Alytaus rajonas) už LLRA-KŠS paduotų balsų skaičius padidėjo nuo 25 iki 99, o Radviliškio – nuo 29 iki 61 balso“, - rašoma pranešime.

Spaudos biuras pabrėžė, kad dalyvavimas naujose rinkimuose į Seimą bus proga plačiau pristatyti partijos veiklą ir jos programines nuostatas.

„Dalyvavimas šiuose balandžio 23 dieną vyksiančiuose naujuose rinkimuose bus proga plačiau pristatyti partijos įdirbį ir programą. Faktas, kad už LLRA-KŠS balsuoja ir etniniai lietuviai, yra teigiama tendencija, rodanti, kad partija yra vis populiaresnė tarp Lietuvos gyventojų“, - rašoma pranešime spaudai.

Politinė reklama. Apmokėta iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos rinkiminės sąskaitos. Rengėjas LLRA-KŠS. Užsakymo Nr. 170201

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24