Valdininkų kelionę vertina „labai blogai“

2011-08-22, 11:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė labai blogai vertinanti Ministro pirmininko kanceliarijos atstovų kelionę į Naująją Zelandiją.

Ji sakė tokį požiūrį pirmadienį išsakiusi premjerui Andriui Kubiliui.
„Labai blogai [vertinu] ir šiandien 8 val. ryto premjerui visą šitą išsakiau. Iš tiesų yra vadinamieji europiniai fondai, kurie skirti administracinių gebėjimui stiprinimui iš socialinio europinio fondo, bet juos naudoti būtina atsakingai, nes jie lygiai taip pat galėjo būti skirti ir vaikų darželiams, ir mokykloms. Taigi vertinu labai kritiškai“, – pirmadienį ryte žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.


Praėjusią savaitę dienraštis „Lietuvos rytas“ atskleidė, jog pirmasis Vyriausybės vicekancleris Giedrius Kazakevičius su Ministro Pirmininko tarnybos Strateginio valdymo departamento planavimo ir stebėsenos skyriaus vadove Egle Rimkute už 30-40 tūkst. litų savaitę Naujojoje Zelandijoje mokėsi perimti valstybės valdymo patirtį.
Iš atostogų grįžęs Premjeras Andrius Kubilius komentuodamas kelionę pabrėžė neturįs abejonių dėl komandiruotės turinio ar tikslo. Apie savo administracijos darbuotojų ir kelionę patvirtinusių vadovų atsakomybę jis atsisakė kalbėti.
„Kartu noriu pabrėžti, kad kanclerio pavaduotojas važiavo ne atostogauti, kaip kažkas galbūt galėjo įsivaizduoti, kad Naujoji Zelandija yra labai gera vieta atostogoms, bet tikrai važiavo dirbti. Jo darbotvarkė buvo labai intensyvi ir užpildyta dalykiniais susitikimais nuo ryto iki vakaro“, – po tada   sakė A. Kubilius.
Ši per savaitę ištirpusi suma pribloškė Europos socialinio fondo agentūrą – išvydusi kelionės sąmatą ji iškart atsisakė ją dengti.
Naujoji Zelandija yra tolimiausias taškas Žemėje nuo Lietuvos. Atstumas nuo Vilniaus iki valstybės sostinės Velingtono yra per 17 tūkst. kilometrų.
 
LTV naujienų tarnyba

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24