Spausdinti šį puslapį

Nepageidaujamą asmenį sulaikiusiems pasieniečiams – ministro padėkos

2011-08-25, 06:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis apdovanojo du Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnus, neįleidusius į šalį nepageidaujamų asmenų iš Baltarusijos.
Padėkos raštais už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą buvo apdovanota vidaus tarnybos grandinė Justina Klevinska ir vidaus tarnybos vyresnysis puskarininkis Eugenijus Vinča.


„Tai Jūsų kasdienis darbas, bet iš tokių darbų ir susideda Jūsų tarnyba. Lemiamą minutę pastebėti negerus dalykus ir parodyti budrumą yra Jūsų darbo esmė. Tik dėl to galime jaustis saugiai ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europos Sąjungoje“, - sakė vidaus reikalų ministras.
Pareigūnų teigimu, kone kasdien pasieniečiams tenka sulaikyti nepageidaujamų asmenų. A. Bodak įvykis išskirtinis tik tuo, jog į šalį bandė patekti neeilinio rango politikė. Tai, jog Baltarusijos teisingumo viceministrė gali būti nepageidaujamas asmuo, pirmoji pastebėjo J. Klevinska. Apie tai pareigūnė pranešė E. Vinčai, kuris atliko tyrimą ir išsiaiškino visas aplinkybes.
Septynių baltarusių delegacija, kurioje buvo ir į Užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, nacionalinį sąrašą įtraukta Baltarusijos teisingumo viceministrė A. Bodak, kirsti Lietuvos sieną automobiliu Mercedes-Benz Sprinter ruošėsi rugpjūčio 9 d. Tikrinant duomenų bazes, buvo nustatyta, kad Baltarusijos pilietės A. Bodak pavardė nuo šių metų balandžio 27 d. įtraukta į Užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, nacionalinį sąrašą pagal šių metų kovo 21 d. Europos Sąjungos Tarybos sprendimą 2011/174/BUSP dėl ribojamųjų priemonių tam tikriems Baltarusijos pareigūnams.
Kadangi duomenų bazėje nebuvo Baltarusijos teisingumo viceministrės gimimo datos, pasitikslinimui, ar tikrai šiam asmeniui taikomi apribojimai, informacija buvo tikrinama.
Iš papildomai pateiktų dokumentų buvo nustatyta, kad A. Bodak tikrai dirba Baltarusijos Respublikos teisingumo ministro pavaduotoja. Neįleidus politikės į Lietuvą, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai palydėjo ją iki Baltarusijos sienos. Kitiems šešiems baltarusiams leista tęsti kelionę.

VRM inf.

Komentuoti