Vilniaus savivaldybėje – įtarimai konservatoriui V. Urbonavičiui

2017-01-24, 12:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vilniaus savivaldybėje – įtarimai konservatoriui V. Urbonavičiui © BFL (Andriaus Ufarto nuotr.)

Vilniaus meras liberalas Remigijus Šimašius antradienį inicijuoja tyrimą dėl tarybos nario konservatoriaus Vido Urbonavičiaus galimo neteisėto poveikio siekiant asmeninės naudos, BNS pranešė mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas. Pats konservatorius kategoriškai neigia įtarimus.

Įtariama, kad politikas apeidamas numatytas elektroninės registracijos tvarkas ir darydamas spaudimą darbuotojams gavo vietą savo sūnui viename sostinės darželių.

„Yra pagrįstų įtarimų, kad V.Urbonavičius naudojo politinį spaudimą kai kuriems valstybės tarnautojams siekdamas asmeninės naudos sau ir savo šeimai“, - antradienį sakė A.Zubriakovas.

„Vienintelis dalykas, ką aš dariau, kai mano vaikas eilėje kažkodėl nukrito, aš nuėjau pas vicemerą ir iškart klausiau kodėl taip darosi. Su jokiais administracijos darbuotojais tuo klausimu nei ėjau, nei bendravau“, - BNS antradienį sakė V.Urbonavičius.

Anot jo, dėl šios situacijos atsistatydinimo pareiškimą merui R.Šimašiui pirmadienį įteikė ir savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovas Augminas Pakalniškis. Tačiau meras kol kas jo netenkino.

„A.Pakalniškis patvirtino įtarimus, įteikė merui atsistatydinimo pareiškimą. Meras mano, kad reikėtų pradėti nuo V.Urbonavičiaus ir išsiaiškinti, koks jo buvo vaidmuo“, - sakė A.Zubriakovas.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas antradienį pranešė, jog kreipėsi į Savivaldybės kontrolierių ir vidaus audito skyrių dėl skubaus audito atlikimo. Jis taip pat prašo nustatyti, ar frakcijos nario V.Urbonavičiaus sūnui buvo teisėtai paskirta vieta savivaldybės lopšelyje - darželyje „Žirniukas“.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24