Palaikančiųjų LLRA-KŠS politiką gretos auga

2016-11-26, 16:44
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Palaikančiųjų LLRA-KŠS politiką gretos auga © L24.lt (fot. Viktor Jusel)

Po Seimo rinkimų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos populiarumas kopia į viršų, rodo iškart po rinkimų atliktos apklausos rezultatai.

Spalio 25–lapkričio 4 dienomis, jau po antrojo Seimo rinkimų turo, naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos Tyrimai“ atlikta apklausa atskleidė, kad daugiausia Lietuvos piliečių palaikė partiją, laimėjusią spalio mėnesį vykusius Seimo rinkimus, – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą. Už šią politinę jėgą balsuotų net trečdalis apklaustųjų.

 

20,4 proc. apklaustųjų pareiškė esą dar neapsisprendę arba nežinantys, kokiai politinei jėgai atiduotų savo balsą.

Po parlamento rinkimų išaugo gyventojų, remiančių LLRA-KŠS vykdomą politiką, skaičius. Palyginus su ankstesnių apklausų duomenimis, šios politinės partijos palaikymas išaugo nuo 4,5 iki 5,2 procentinių punktų, atmetus tuos piliečius, kurie neketina balsuoti arba yra neapsisprendę.

Po Seimo rinkimų socialdemokratų, „Tvarkos ir teisingumo“, Darbo partijos, Lietuvos centro partijos ir Lietuvos laisvės sąjungos palaikymas sumažėjo.

Apklausas atliekančios bendrovės Lietuvoje dažnai sumažina tikruosius LLRA-KŠS populiarumą atspindinčius rezultatus. Taip yra dėl ypatumų, atliekant tyrimus regionuose, ir tam tikro asmenų bei įstaigų, užsakančių tyrimus, nusistatymo.

Paskutiniuose parlamento rinkimuose LLRA-KŠS sulaukė 5,48 rinkėjų balsų, nors prognozuotas vos 3-4 procentinių punktų palaikymas. Prieš 2014 metais vykusius prezidento rinkimus apklausos prognozavo 1,1 proc. paramą Valdemarui Tomaševskiui, tačiau politikas sulaukė 8,4 proc. rinkėjų palaikymo.

2014 metais LLRA-KŠS buvo prognozuota tik 2 proc. parama, o partija gavo 8 proc. balsų – keturiskart daugiau nei rodė prognozės.

Milžiniška praraja skiria visuomenės apklausose skelbiamą paramą Lietuvos lenkų rinkimų akcijai nuo realaus rinkėjų palaikymo ir savivaldos rinkimuose.

Atsižvelgus į tai, kad apklausas atliekančios bendrovės Lietuvoje dažnai grubiai sumažina LLRA-KŠS rezultatus, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga turi dviženklį rinkėjų palaikymą, kuris nuolat ir stabiliai auga.


Apklausos rezultatai atsižvelgus į tą rinkėjų dalį, kuri neketina balsuoti ar nežino, už ką atiduotų savo balsą

Nr. Partija    Spalis, 2016 m.
1.  Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga  35,7 proc.
2.  Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai 17,0 proc.
3.  Lietuvos socialdemokratų partija 16,6 proc.
4.  Liberalų sąjūdis  9,5 proc.
5.  Partija "Tvarka ir teisingumas"  6,3 proc.
6.  Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga  5,2 proc.
7.  Darbo partija  4,0 proc.
8.  Lietuvos centro partija  3,9 proc.
9.  Lietuvos laisvės sąjunga 1,9 proc.
10.  Kita  -
  Balsų skaičius 100 proc.

 

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24