LRT krepšiniu turnyru pasitiko vasarą ir pristatė naujas laidas

2011-06-09, 17:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvą užplūstanti krepšinio karštligė apėmė Lietuvos radiją ir televiziją, kur ketvirtadienį vyko sezono uždarymo šventė.
Be to, buvo atidarytas naujasis – sportiškos vasaros sezonas. Lietuvos televizija estafetę perdavė Lietuvos radijui, kuris tapo oficialiu 2011-ųjų Europos krepšinio čempionato transliuotoju.
Rengdamiesi didžiajam šių metų įvykiui, Lietuvos radijas ir televizija į azartišką krepšinio turnyrą sutelkė net 16 komandų – LRT žvaigždžių ir daugelio „nematomų“ darbuotojų, Seimo, LRT tarybos, „Giminių“ serialo ir LRT draugų – TEO, „Olifėjos“, „Vytauto“ „Žemaitijos pieno“ ir kitų.


Lietuvos radijas pristatė abu Europos krepšinio čempionato transliacijų komentatorius – Tautvydą Meškonį ir Saulių Nalivaiką, kurie čempionato metu Lietuvos radijui rengs specialias apžvalgas ir laidas.
Čempionato metu Lietuvos televizija neliks nuošalyje ir išsamiai nušvies svarbiausią metų sporto įvykį keliose specialiose laidose. Jau nuo liepos 3 dienos kiekvieną pirmadienį po „Panoramos“ bus rodoma laida „Myliu krepšinį“, kurią vesti taip pat patikėta Sauliui Nalivaikai. „Myliu krepšinį“ pasakos apie artėjantį  Europos krepšinio čempionatą, bus kalbinami žinomi krepšininkai bei krepšinio specialistai, prisimenami  praėjusieji čempionatai ir įdomūs Lietuvos rinktinių nuotykiai.
Laidoje – ir aktualijos, trumpa įvykių, susijusių su Europos čempionatų apžvalga, archyviniai kadrai. Laidos rubrikoje „Tada – dabar“ – palyginamai, kas krepšinyje buvo anksčiau ir kaip yra dabar: tarkim, kokia krepšininkų apranga buvo 1939 metais ir būsima „Euro 2011“ uniforma, kaip pasikeitė čempionato taisyklės ir ką apie tai mano krepšinio sirgaliai.
Taip pat laidoje – aktuali informacija visiems krepšinio mylėtojams tiesiai iš Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklos, interviu su rinktinės žaidėjais bei konkursas „Piešiame krepšinį”, kuriame patys krepšininkai pristatys savo kūrinius. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei laidoje sėkmės linkės žinomi Lietuvos žmonės.
LRT darbuotojams ir žurnalistams prisistatė ir naują Lietuvos televizijos laidą „Vasaros spalvos“, pateiksiančią aktualiausias vasaros ir atostogų temas iš ten, kur šiuo metu labiausiai norisi būti – gražiausių Lietuvos pajūrio vietų. Laida bus rodoma ketvirtadieniais 19.30 val. nuo birželio 16 dienos.
Valandos trukmės informacinę pramoginę laidą pasikeisdami ves ir reportažus rengs Juras Jankevičius, Zita Kelmickaitė, Žygis Stakėnas, Živilė Vaškytė, Jūratė Anilionytė. Jiems talkins žurnalistai Zina Paškevičienė, Skirmantas Pabedinskas, Marija Gabrienė, Asta Kažukauskienė.
Laidoje bus tiesiogiai jungiamasi su keliais pajūrio miestais ir kurortais, tiesioginius pokalbius ves skirtingose vietose esantys žurnalistai. Pasak laidos prodiuserio Juro Jankevičiaus, vietos bus parenkamos derinantis prie aktualiausių, didžiausių konkrečios savaitės įvykių ir renginių.
„Garantuoju, kad „Vasaros spalvas“ išvysime ir iš labai neįprastų, dar eteryje nebuvusių vietovių“, – žada laidos prodiuseris ir vedėjas.

www.lrt.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24