Valdemar Tomaševski: Tai yra mūsų mažas rekordas

2016-10-10, 11:36
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Valdemar Tomaševski: Tai yra mūsų mažas rekordas © M.Paliuškevič nuotr.

„Labai gera naujiena mūsų partijai yra ta, kad pagerinome savo praeitų rinkimų rezultatą ir jau po pirmojo rato turime 7 parlamentarus: 5 mandatus iškovojome daugiamandatėje apygardoje ir 2 mūsų atstovai laimėjo vienmandatėse apygardose. Tai yra mūsų mažas rekordas, kadangi nė viena partija nesugebėjo laimėti pirmame rate“, - per BNS Spaudos centre surengtą konferenciją pasakė šiandien Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Valdemar Tomaševski.

„Bloga naujiena yra ta, kad tokio rezultatų paskelbimo neturėjome tikriausiai per visą Lietuvos nepriklausomybę. Spaudos konferencija vyksta vidurdienį, o dar nėra rezultatų“, - komentavo politikas.

LLRA-KŠS lyderis neatmeta galimybės, kad kažkas bandė falsifikuoti rinkimų rezultatus. Nurodė, kad gali būti taip, kad per išankstinį balsavimą stebėtas rinkėjų antplūdis buvo organizuotas piliečių atvedimas prie balsadėžių. „Dešimtys tūkstančių žmonių atėjo organizuotai. Galima spėlioti ir buvo taip pasakyta, kad taip viena iš partijų, kuri buvo įsivėlusi į korupcijos skandalą, gelbėjo savo padėtį. Jeigu taip ir buvo, tai, deja, yra labai bloga pamoka mūsų demokratijai“, - įvertino LLRA-KŠS pirmininkas.

V. Tomaševski pranešė, kad jo vadovauja partija surinko apie 70 tūkst. balsų ir jau niekas negali padirbti už partiją paduotų rinkimų balsų skaičiaus, tačiau nuogąstavo, kad elektroninė balsų skaičiavimo ir skelbimo sistema klaidingai skaičiavo ir sumavo balsus. „Vyko keisti dalykai, įvedant rinkimų rezultatus neveikė jokia aritmetika“, - rinkimų eigą kritikavo partijos pirmininkas.

LLRA-KŠS lyderis nurodė, kad žiniasklaida už tai kaltina VRK pirmininką Zenoną Vaigauską. „Iš šono tai atrodo kaip organizuotas puolimas siekiant nuslėpti tuos, kurie organizavo rinkimų falsifikavimą. Jei tai pasitvirtins, tai bus labai bloga diena mūsų demokratijai“, - įvertino.

"Du mūsų kandidatai pasiekė pergalę jau pirmame rinkimų rate, surinko per 60 proc. balsų. Mūsų sąrašo lyderė ir kandidatė vienmandatėje Nemenčinės apygardoje Rita Tamašunienė beveik laimėjo pirmame rate, jai pritrūko poros procentų balsų ir ji, aišku, laimės antrame rate. Daugiamandatėje apygardoje gavome 5 mandatus ir surinkome apie 6 proc. balsų“, - komentavo politikas.

V. Tomaševski padėkojo rinkėjams už balsus ir komisijų nariams, kurie, kaip įvertino, "kaip herojai dirbo sunkų darbą", kurio organizavimą pavadino „pasityčiojimu iš žmonių“.

Rita Tamašunienė pabrėžė, kad partija turi kuo džiaugtis po rinkimų rezultatų paskelbimo.

„Turime kuo džiaugtis. Peržengėme 5 proc. slenkstį ir išsirikiavome tarp didžiųjų Lietuvos partijų. Tai rodo, kad mūsų programa pasiekė žmones, kad mūsų pasirinkta kryptis yra gerame, teisingame kelyje. Visuomenė laukia pasikeitimų, kito požiūrio į patį žmogų. Mūsų pasirinkta socialinio teisingumo kryptis yra laukiama visų piliečių ir stengsimės, būdami šios kadencijos Seime, įgyvendinti mūsų nuostatas. Kalbu apie paramą jaunam žmogui, jaunai šeimai, kad galėtume pakviesti lietuvių šeimas grįžti į savo valstybę iš emigracijos. Sieksime, kad pensininkai neatrodytų visiški ubagai ES. Ir kiti projektai, skirti užtikrinti, kad paprastas žmogus jaustų ekonominį augimą, jaustų teisingumą mūsų šalyje“, - komentavo politikė.

R. Tamašunienė padėkojo rinkėjams, patikino, kad partija tęs sąžiningą veiklą, atstovaus viešajam interesui, žmonių interesams Seime. Politikė taip pat padėkojo visų pakopų komisijų nariams, kurie, kaip nurodė, dirbo „nežmoniškomis sąlygomis“. „Krūvis buvo didžiulis, pinigai? 40 eurų gaus, o gal ir negaus, o reikėjo atlikti nemažai darbo“ – pabrėžė ir pridūrė: „Eilinį kartą parodėme, kad pas mus žmogus nieko nereiškia ir galima su juo daryti bet ką. Tai turėtų baigtis“.

LLRA-KŠS atstovė džiaugiasi partijos rezultatais ir dar kelis mandatus prognozuoja po antrojo rinkimų rato.

„Labai gražūs mūsų rezultatai ir dar tikimės papildomų mandatų vienmandatėse apygardose. Pasirodėme gerai, balsų gavome visose apygardose Lietuvoje“, – įvertino R. Tamašunienė.


Komentarai  

 
#7 Pagarba 2016-10-26 16:10
Pagarba saziningiems ir doriems LLRA-Krikscionisku Seimu Sajungos politikams bei ju lyderiu V. Tomasevskiui. Is rinkimu rezultatu galima spresti, kad ne tik lenkai ir rusai bet ir vis daugiau lietuviu balsuoja uz juos. Pagarba.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#6 .Aiškaregis 2016-10-25 11:36
Partijos kuriamos ideologiniu o ne nacionaliniu pagrindu.Niekur pasaulyje nėra nacionaliniu pagrindu egzistuojančių partijų ir Vilniaus krašte jos įkūrimas tik skatina nacionalizmą ,priešpriešą tarp draugiškai gyvenusių įvairių tautybių žmonių.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#5 valdas 2016-10-25 09:45
rinkimų rezultatai galėjo būti klastojami
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#4 skroblas 2016-10-15 09:15
Mandatu skaicius nepakito. Zmoniu balsavo maziau. Logika praradote?
DP isnyko, TT - vos, vos praslydo, o LLRA-KSS populiarumas islyko stabilus. Ikaskite sau i uodega.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#3 Atsikvošėkite . 2016-10-13 10:03
10 tūkstančių rinkėjų balsų praradote palyginus su 2014 metų rinkimais ,tai koks čia pagerinimas jeigu riedate žemyn .Gėda ,kad nematote realios padėties,juk rinkėjai nusigręžta nuo Jūsų.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 Pilietiška rinkėja 2016-10-12 21:24
Pritariu jums. Jeigu kas nors paanalizuotų tų rinkėjų kontingentą tai irgi labai nustebtų: didžioji dalis bambaliniai, pašalpiniai ir asocialūs asmenys, kurių intelekto koeficientas, greičiausiai, neigiamas.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 Organizuota rinkėja 2016-10-12 09:37
Tai - tiesa. „Dešimtys tūkstančių žmonių atėjo organizuotai" bei balsavo namuose Medininkų, Nemenčinės ir Šalčininkų apygardose.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24