Spausdinti šį puslapį

Energetinis ir kibernetinis saugumas – Lietuvos ir Estijos prezidentų susitikimo darbotvarkėje

2011-06-16, 10:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2009-10-08_estijos_prez_img_2712Prezidentė Dalia Grybauskaitė rytoj, birželio 17 d. išvyksta į Tartu, kur susitiks su Estijos Prezidentu Toomu Hendriku Ilvesu (Toomas Hendrik Ilves) ir lankysis Tartu universitete.

Susitikime prezidentai aptars svarbiausius dvišalių santykių klausimus ir bendradarbiavimo ES, NATO bei regione stiprinimo galimybes. Ypatingas dėmesys bus skiriamas kibernetiniam ir energetiniam saugumui, Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimui, pasirengimui deryboms dėl naujosios ES finansinės perspektyvos.

Šalies vadovė pabrėžė, jog prieš 20 metų kartu iškovojusios laisvę, šiandien Lietuva ir Estija žengia į naują, bendrų iniciatyvų ir konkrečių darbų etapą.

„Baltijos vienybė, kuri buvo labai svarbi Lietuvos ir Estijos nepriklausomybės atkūrimo procese, išaugo į nuolatinį ir intensyvų darbą ginant bendras vertybes ir interesus regione, ES ir NATO. Šiandien susiduriame su naujais iššūkiais, todėl ir toliau turime laikytis išvien, tiek siekiant užtikrinti Baltijos šalių energetinę nepriklausomybę, tiek atremiant naujas grėsmes", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

2012 m. Lietuva koordinuos Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą ir pirmininkaus Baltijos valstybių bendradarbiavimo institucijoms.

Tai šeštasis Prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimas su Estijos vadovu. Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai reguliariai susitinka Baltijos valstybių prezidentų tarybos susitikimuose.

Prezidentės spaudos tarnyba

Komentuoti