Atsiskyrė Tautininkų frakcija

2011-06-20, 07:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

image_preview_1_1228312625Gintaras Songaila

TS-LKD partijos Tautininkų frakcija, kurioje maždaug 400 narių, nusprendė trauktis iš konservatorių partijos ir atkurti Tautininkų partiją.

Neįtakinga Lietuvių tautininkų sąjunga į Tėvynės sąjungos krikščionių demokratų partiją įsijungė 2008-aisiais. Pasak Tautininkų frakcijos narių, Tėvynės sąjungos vadovybės žodžiai jau keleri metai skiriasi nuo darbų.

Konservatoriai kaltino tautininkus radikalizmu ir veikla prieš Tėvynės sąjungą. Šį pavasarį iš partijos pašalintas tautininkų lyderis Gintaras Songaila, kiek anksčiau buvo sustabdyta Kazimiero Uokos narystė.

„Jei paimsim Steigimo deklaraciją, tai ten yra visi punktai pažeisti, pradedant nuo lietuvių kalbos, švietimo dalykų, baigiant Konstitucinėmis vertybėmis teisingumu, netgi etninių lietuvių žemių problemomis ir kitomis svarbiomis problemomis“, – sakė G. Songaila.

Dauguma konferencijos dalyvių balsavo už tai, kad frakcija, kurioje maždaug 400 narių, pasitrauktų iš Tėvynės sąjungos ir krikščionių demokratų partijos.

Tėvynės sąjungos vadovai tvirtina pernelyg nenustebę dėl atsiskyrimo, nes tautininkai pasižymėję radikalizmu, Seime balsuodavę kartu su opozicija.

„Tėvynės sąjungai niekad nebuvo būdinga ir nebus būdingas radikalizmas, kuris nėra naudingas mūsų kraštui, Lietuvai, Nato narei, kas yra mūsų valstybės saugumo garantas, mūsų valstybės išlikimo garantas, o radikalizmas veikia prieš valstybę. Buvo ginčų, buvo įtampa, nežinau nė vieno fakto, kad būtų sutartis pažeidinėjama Tautininkų prisijungimo“, – teigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė.

Anot G. Songailos atskira Tautininkų partija turėtų būti atkurta šį rudenį ar kitų metų pradžioje.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24