LLRA-KŠS: Kita politika yra įmanoma

2016-08-24, 13:59
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
LLRA-KŠS: Kita politika yra įmanoma © M.Paliuškevič nuotr.

Šiandien per Seime surengtą spaudos konferenciją Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemar Tomaševski ir partijos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė pristatė naują partijos logotipą. Tai dar vienas partijos atributikos pasikeitimas: šių metų gegužę LLRA-KŠS papildė savo pavadinimą.

Parlamentarė Rita Tamašunienė pabrėžė, kad su nauja atributika partija startuos spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Naujojo partijos skiriamojo ženklo elementai – žuvies – krikščionybės simbolio – ir keturių asmenų šeimos atvaizdai.

„Šeimą suprantame plačiai: visuomenę regime kaip darnią šeimą. Savo ilgamete veikla rodome, kad ją grindžiame krikščioniškomis vertybėmis ir Dekalogu. Esame įsitikinę, kad tie asmenys, kurie turi instrumentus valdyti, ypač politikai, viešosiomis gėrybėmis turi dalintis su piliečiais“, - aiškino R. Tamašunienė.

LLRA-KŠS pirmininkas, partijos centrinio rinkimų štabo vadovas Valdemar Tomaševski parodė naują partijos logotipą ir nurodė, kad jis atspindi pagrindines partijos veiklos kryptis: krikščioniškąsias vertybes ir darnią, stiprią šeimą.

„Žuvies ženklas buvo naudojamas nuo pat krikščionybės ištakų, krikščionys buvo tuomet persekiojami, ženklas buvo negerai priimtas. Praėjo labai daug metų, šiandien, deja, kartais yra panašių problemų. Krikščionys yra persekiojami, ypač Artimuosiuose Rytuose, bet ir ES krikščionybė šiandien išgyvena sunkius laikus. Šis ženklas vienija visus krikščionis, netgi tuos, kurie šiandien nėra krikščionys, bet krikščionybė dabar labai plečiasi, ypač Rytų Azijoje“, - pabrėžė. „Šis ženklas vienija visus krikščionis, o mūsų pareiga yra vienyti visus geros valios žmones“, - nurodė partijos lyderis.

Jis priminė, kad rytoj, ketvirtadienį, politinių partijų atstovai trauks rinkimų numerius, kurie bus įrašomi rinkimų biuletenyje spalio 9 d. vyksiančiuose Seimo rinkimuose, tačiau nurodė, kad numeris irgi nėra svarbiausias veiksnys per rinkimus. „Visų pirma reikia turėti didelį piliečių pasitikėjimą. Džiugu, kad mūsų partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga, turi augantį piliečių pasitikėjimą. Tai yra gera naujiena“, - džiaugėsi politikas.

Kalbėdamas apie partijos rinkimų programą, V. Tomaševski pranešė, kad ją įvairiomis kalbomis galima rasti partijos interneto svetainėje, o jos pagrindiniai šūkiai yra sąžininga politika, socialinis teisingumas ir krikščioniškosios vertybės bei tradicinis šūkis „Kartu mes – jėga“.

LLRA-KŠS lyderis išreiškė įsitikinimą, kad piliečiai tinkamai įvertins naują partijos pasiūlymą. „Veikiame jau 22 metus ir mums pavyko dirbti su rinkėjais ne tik lozungais, bet realiais darbais. Esame vienintelė parlamentinė partija, kuri niekados nebuvo įsivėlusi į korupcinius skandalus, o kovoti su korupcija pradėjome nuo savęs“, - nurodė.

V. Tomaševski pabrėžė, kad vakar Vyriausioji rinkimų komisija liepė, kad partija iš rinkimų programos išbrauktų frazę „vienintelė parlamentinė partija, kuri niekados nebuvo įsivėlusi į korupcinius skandalus“. „Tai yra faktas, kodėl mes negalime parašyti tiesos? Su VRK per daug negalime ginčytis, bet su tuo nesutinkame“, - pareiškė politikas.

Partijos kandidatų sąraše pirmuoju numeriu įrašyta Seimo narė R. Tamašunienė pabrėžė, kad VRK imasi vertinti akivaizdžius faktus. „Norime įrašyti tą frazę. Neturėjome bylų teisme, nebuvo atvejų, kad ant mūsų kristų šešėlis. Korupciniai skandalai, kuomet politikai siekia materialinių gėrybių tik sau ir savo partijai, yra neleistini ir nedovanotini, ypač mūsų valstybėje, kurioje daugelyje sričių trūksta gerovės“, - komentavo parlamentarė.

LLRA-KŠS parlamentinės frakcijos seniūnė išreiškė įsitikinimą, kad piliečiai per rinkimus tars savo svarų žodį, pasirinkdami politikus, kurie dirbs sąžiningai tiek savo valstybei, tiek piliečiams. Pagrindinė partijos programos ašis, pabrėžė, yra įsitikinimas, kad visuomenė yra kaip vieninga šeima, įvairios socialinės grupės, kurios laukia sprendimų jau šiandien. Partijos siūlomos šeimos politikos tikslas yra užkirsti kelią jaunų žmonių emigracijai, grąžinti į šalį jau išvykusius piliečius, parama jauniems žmonėms ir šeimoms. „Pakviesime Lietuvos piliečius grįžti atgal į savo šalį dirbti ir kurti, norime padėti jauniems žmonėms ir jaunoms šeimoms, planuojančioms pagausėjimą ar įsigyti pirmą būstą. Turime planą, kaip kovoti su demografiniu nykimu. Esame parengę konkrečius sprendimus, kaip tą strategiją įgyvendinti. Mūsų programa yra gera ir tikimės labai gerų rinkimų rezultatų“, - optimistiškai prognozavo R. Tamašunienė ir netgi pabrėžė, kad partijos rinkimų programa galėtų tapti būsimos Vyriausybės programos dalimi.

LLRA-KŠS pirmininkas V. Tomaševski nurodė, kad rinkimų rezultatus lems ne programos, numeriai ar logotipai, o geras pavyzdys ir įdirbis. "Mums pavyko savo pavyzdžiu parodyti, kad kita, sąžininga politika yra įmanoma. Mūsų pasiūlymas visiems šalies rinkėjams yra labai geras, o naujas logotipas vienija visus bendram darbui mūsų šalies piliečių labui“, - nurodė politikas.

Politinė reklama. Apmokėta iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos rinkiminės sąskaitos. Rengėjas LLRA-KŠS. Užsakymo Nr. 160804

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24