Lietuvos indėlis į NATO – inovacijos ir profesionaliai pasirengę kariai

2011-06-22, 13:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

liektuvai Prezidentė Dalia Grybauskaitė stebėjo Lietuvos kariuomenės Pabradės poligone vykstančias tarptautines pratybas „Gintarinė viltis 2011". Šalies vadovė susipažino su naujomis Lietuvos kariuomenėje įdiegtomis informacinėmis technologijomis bei karo medicinos srityje naudojamais Lietuvos medikų išradimais.

„Tokios pratybos, kai turime realius Baltijos šalių gynybos planus labai reikalingos ir bus dažnos, kad išmoktume ir galėtume efektyviai koordinuoti veiksmus su NATO partneriais. Lietuvos indėlis į NATO bus ne tankai ir lėktuvai, o inovacijos ir aukštas karių pasirengimo lygis", - pabrėžė Prezidentė.

Prezidentės teigimu, šiomis pratybomis Lietuva demonstruoja puikius organizacinius įgūdžius, bendram tikslui sutelkdama Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Suomijos ir Norvegijos bei dviejų Partnerystės taikos labui programoje dalyvaujančių šalių NATO partnerių - Gruzijos ir Suomijos pastangas.

Šios, tik Lietuvoje vykstančios pratybos - pasirengimas koordinuotam krizių valdymui. Jos išskirtinės ne tik dalyvių skaičiumi, bet ir moderniomis kompiuterinėmis karinių operacijų valdymo sistemomis.

Pratybose pirmą kartą išbandyta Kauno technologijos ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetų sukurta nukentėjusio kario sekimo sistema, padėsianti operatyviai nustatyti sužaloto kario būklę ir jo buvimo vietą. Lietuvių sukurta medicininės informacijos valdymo sistema bus naudojama ir NATO tarptautinėse operacijose.

„Lietuvoje sukurtos inovatyvios technologijos jau dalyvauja pasauliniuose energetikos, medicinos ir kosmoso projektuose. Didžiuojuosi, kad esame išradingi ir karo medicinos srityje", - pabrėžė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, didžiausios Baltijos šalyse pratybos rodo, kad Lietuva yra aktyvi ir inovatyvi valstybė, lygiavertė Aljanso narė.

president.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24