Vilniuje prie valdančiųjų prisijungia lenkai, „darbiečiai“ lieka

2011-06-22, 06:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

19 Vilniuje prie valdančiosios koalicijos prisijungia Lietuvos lenkų rinkimų akcija, o Darbo partija nesitraukia.

Tai paskelbta antradienį per koalicijos partnerių spaudos konferenciją. Valdančiąją koaliciją Vilniuje sudaro 12 Artūro Zuoko visuomeninio judėjimo „Taip“ nariai, 9 Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai, 8 „darbiečiai“, 5 socialdemokratai, 2 Rusų aljanso atstovai.

Artimiausiame Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos posėdyje bus tvirtinama trečioji sostinės vicemero kandidatūra. Spėjama, kad į ją galėtų būti siūlomas LLRA atstovas Jaroslavas Kaminskis.

LLRA atstovai teigia apsisprendę jungtis prie valdančiųjų vardan koalicijos stabilumo.

„Manome, kad destabilizuoti arba paralyžiuoti miesto valdžios darbą nėra leistina“, - per spaudos konferenciją sakė J. Kaminskis ir su tuo sutiko visi koalicijos partneriai, taip pat ir „darbiečiai“, grasę palikti koaliciją.

Nors Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas pasisakė už jo vadovaujamos partijos pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos Vilniuje, „darbiečiai“ savivaldybės Taryboje nusprendė joje likti ir viešai sveikina LLRA prisijungimą.

„Mūsų partija yra demokratiška partija ir nuomonės kartais skiriasi, bet svarbiausia, kad atrandamas sprendimas. Šiandien mes, kaip ir buvome, taip ir pasiliekame valdančiojoje koalicijoje. (...) Koalicijoje randasi daugiau vienas kito gerbimo, supratimo. Prezidiumas įpareigojo mane suderinti pozicijas su dabartine valdančiąja dauguma. Dabar, kai atsirado naujas partneris, pozicijų derinimas vyksta iš naujo“, – sakė sostinės vicemeras, „darbietis“ Jonas Pinskus.

Lieka koalicijoje „darbiečiai“, išlieka ir skirtumai į požiūrį, kaip turi būti tvarkomasi su savivaldybės įmonėmis ir ūkio reikalais. A. Zuokas yra įsitikinęs, kad savivaldybės įmonių valdymą reikia depolitizuoti ir sako radęs pritarimą tokiai nuostatai LLRA, tuo tarpu „darbiečiai“ mano, kad norint įgyvendinti rinkimų pažadus šioje srityje turi dalyvauti politikai.

Tokį nesutarimą atspindėjo ir kandūs pajuokavimai per bendrą koalicijos partnerių spaudos konferenciją.

„Darbo partijos atstovai bus deleguoti tiesiogiai gatvių tvarkyti“, – rėžė A. Zuokas.

„Darbiečiai" tvarkys ir gatves, jeigu to reikės Vilniui“, – atsakė J. Pinskus.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24