Europarlamentaras V. Tomaševski: būtina reformuoti ES

2016-06-20, 15:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Europarlamentaras V. Tomaševski: būtina reformuoti ES © M.Paliuškevič nuotr.

Europos Parlamento narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderis Valdemar Tomaševski mano, kad būtų geriau, jeigu Jungtinė Karalystė pasiliktų Europos Sąjungoje, bet tai spręs britai. Jo teigimu, ar bus teigiamas, ar neigiamas referendumo rezultatas, pasaulio pabaigos nebus, bet akivaizdu, kad būtina reformuoti Europos Sąjungą.

„Tokios biurokratijos, kaip šiandien yra ES, jau seniai nebuvo mūsų kontinente, valdžia atitrūko nuo realijų, negirdi savo piliečių balso. Gal šito referendumo rezultatas bus toks šaltas dušas eurobiurokratams. Bet kokiu atveju, ar bus teigiamas, ar neigiamas sprendimas, pasaulio pabaigos nebus. Manau, jeigu Jungtinė Karalystė išeis iš ES, tai civilizuotai išeis, bet tai yra jau ne geltona, o raudona kortelė Europos Komisijai, visiems Europos biurokratams, kad be reformų žlugs šitas svarbus projektas, koks yra Europos Sąjunga“, - pirmadienį spaudos konferencijoje Seime sakė V. Tomaševski.

Britai per birželio 23 d. vyksiantį referendumą turės pareikšti savo nuomonę, ar jie nori, kad šalis liktų Europos Sąjungoje, ar iš jos pasitrauktų.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24