Lietuvos pažangai būtinos sutelktos visų lietuvių pastangos

2011-07-04, 10:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

simpoziumasLietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino XV - ojo Pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziumo ir Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo dalyvius ir svečius.

Forume, kuriame pirmąkart susibūrė lietuvių iš viso pasaulio mokslo, verslo atstovai, kūrybinių idėjų iniciatoriai, Prezidentė pabrėžė, jog didelės ir stiprios pasaulio lietuvių bendruomenės sukauptos žinios, patirtis, kompetencija ir inovatyvus požiūris yra labai vertingas ir reikalingas Lietuvai siekiant efektyviai atremti globalius ekonomikos iššūkius, užtikrinant sėkmingą šalies raidą, plečiant verslo ryšius ir garsinant Lietuvos vardą pasaulyje.


„Tam, kad Lietuva taptų modernia aukštųjų technologijų valstybe ir kartu išlaikytų savitą tapatybę, kultūrą, reikia didelių bendrų Lietuvos ir pasaulio lietuvių pastangų. Turime vertinti savo talentus Lietuvoje ir pasaulyje, ugdyti jų kūrybingumą, skatinti inovacijas ir stiprinti išeivijos ryšius su Tėvyne. Viso pasaulio lietuvių susibūrimai, globalūs ryšiai sukurs konkurencinį mūsų šalies pranašumą ir papildomą pridėtinę vertę", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Šalies vadovės teigimu, kūrybingumas, modernios žinios, inovacijos, jaunų, perspektyvių žmonių ugdymas, ryšių stiprinimas - būtini veiksniai sėkmingam ekonomikos augimui užtikrinti.
Prezidentės spaudos tarnyba

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24