Premjeras pirmą kartą lankosi Afganistane

2011-07-02, 13:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

1235378992irma3976Premjeras Andrius Kubilius pirmą kartą lankosi Afganistane, kur susitiks su šalies vadovu, aplankys šalyje tarnaujančius Lietuvos karius.
Liepos 2–5 dienomis vyksiančio vizito metu Premjeras ir jo vadovaujama delegacija susitiks su Afganistano prezidentu Hamidu Karzai, ISAF pajėgų Afganistane vadu generolu Davidu Petraeusu, Goro provincijos gubernatoriumi Abdullah Haiwadu. Susitikimuose ketinama aptarti esamą situaciją šalyje, atsakomybės už saugumą perdavimo eigą Afganistano valdžiai bei tolesnes Lietuvos ir Afganistano bendradarbiavimo galimybes iki ir po atsakomybės už saugumą perdavimo, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.


A. Kubilius taip pat susitiks su Lietuvos kariais, tarnaujančiais Afganistane, lankysis Goro provincijos atkūrimo grupėje Čagčarane, susitiks su Specialiųjų pajėgų kariais ir Oro pajėgų patarėjų grupe Afganistano pietuose.
Vyriausybės vadovas į Afganistaną išvyko Lietuvos karinių oro pajėgų transporto lėktuvu „Spartan“. A. Kubilius Afganistane lankosi pirmą kartą.
www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24