Spausdinti šį puslapį

E. Masiulis atvyko į apklausą prokuratūroje

2016-05-24, 16:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Itin didelės vertės kyšio ėmimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis atvyko į apklausą Generalinėje prokuratūroje Itin didelės vertės kyšio ėmimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis atvyko į apklausą Generalinėje prokuratūroje © BFL (Fot. Vygintas Skaraitis)

Itin didelės vertės kyšio ėmimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis atvyko į apklausą Generalinėje prokuratūroje.

Prieš apklausiamas E. Masiulis jam mestų įtarimų nekomentavo, tačiau teigė apklausos nebijąs.

„Tikrai, žmogus esu toks, kad nieko nebijau", - prie Generalinės prokuratūros žurnalistams teigė E. Masiulis.

Šiuo metu ikiteisminiame tyrime E. Masiuliui yra suteiktas specialaus liudytojo statusas, tačiau prokurorai antradienį buvusį liberalą sieks apklausti kaip įtariamąjį. Tokia galimybė atsirado po to, kai E. Masiulis savanoriškai atsisakė Seimo nario mandato. Vyriausioji rinkimų komisija praėjusią savaitę panaikino E. Masiulio Seimo mandatą, o kartu ir teisinę neliečiamybę.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai įtaria, kad E. Masiulis galėjo paimti 106 tūkst. eurų kyšį iš „MG Baltic" koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Pastarajam pareikšti įtarimai ne tik dėl prekybos poveikiu, bet ir dėl neteisėto disponavimo informacija, kuri pripažinta valstybės paslaptis.

Teismas R. Kurlianskį leido suimti 20-čiai parų, tokį sprendimą įtariamasis apskundė, tačiau Vilniaus apygardos teismas antradienį skundą atmetė.

Komentuoti