LLRA-KŠS: Sąžininga politika Lietuvoje yra galima

2016-05-16, 13:49
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
LLRA-KŠS: Sąžininga politika Lietuvoje yra galima © M. Paliuškevič nuotr.

„Sąžininga politika Lietuvoje yra galima, šalyje yra sąžiningų politikų“, - per šiandien Seime surengtą spaudos konferenciją pareiškė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

Taip parlamentarė pakomentavo šalyje įsiplieskusį politinės korupcijos skandalą, į kurį įsivėlė Liberalų sąjūdžio buvęs pirmininkas Eligijus Masiulis. Kaip gerą išimtį politinėje scenoje politikė nurodė LLRA-KŠS, kuri per visą savo veiklos laikotarpį nebuvo įsivėlusi į jokį korupcijos skandalą.

„Apie tokius atvejus privalome kalbėti garsiai, imtis veiksmų situacijai gerinti ir pateikti rinkėjams pavyzdžių, kaip vykdyti skaidrią, sąžiningą ir principingą politiką. Ar sąžininga politika mūsų šalyje yra įmanoma? Taip, atsakau“, - nurodė Seimo narė.

R. Tamašunienė sukritikavo praktiką, pagal kurią politinės partijos deklaruoja rinkėjams viena, į savo programas įrašo skambias, gražiai skambančias frazes, o balsavime dėl konkrečių teisės aktų arba nedalyvauja, arba balsuoja pavieniai partijų atstovai. Kaip pavyzdį politikė pateikė Socialdemokratų partiją, kuri deklaruoja dirbančiųjų interesų apsaugą, o, balsuojant dėl darbuotojų interesus saugančių naujojo socialinio modelio pasiūlymų, dalyvauja vos keli partijos atstovai. „Rinkėjai yra klaidinami“, - reziumavo LLRA-KŠS frakcijos seniūnė.

Seimo narys, LLRA-KŠS vicepirmininkas Zbignev Jedinskij, pateikdamas politinės korupcijos skandalo vertinimus visuomenėje, paprieštaravo apžvalgininkų pastebėjimams, kad po korupcinio skandalo pralaimėtojas yra visa Lietuvos politinė sistema. Politikas nurodė, kad politinė sistema toliau veikia, o Seime dirba partijos, visų pirma Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, bet ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kurios niekados nebuvo įsivėlusios į korupcijos skandalus.

Atsakydamas publicistams, sakantiems, kad „be pinigų nėra politikos“, politikas nurodė, kad Lietuvos politinėje scenoje veikia partijos, kurios vykdo politiką neimdamos pinigų iš verslo struktūrų ir netarnaudamos stambiam kapitalui. Kaip sektiną pavyzdį Z. Jedinskij nurodė faktą, kad 2014 metais rinkimų kampanijai LLRA lyderis, europarlamentaras Valdemar Tomaševski iš savo asmeninių lėšų skyrė 73 tūkst. eurų. „Politiką galima vykdyti sąžiningai“, - pažymėjo, o į klausimą, kodėl mūsų šalyje vienas po kito įsiplieskia korupcijos skandalai, nurodė: „Nes mūsų šalyje nėra demokratijos, yra tik jos iliuzija. Lietuvoje viešpatauja diktatūra – pinigo diktatūra, o didžiausios parlamentinės partijos atstovauja stambiam kapitalui“. Kaip pavyzdį politikas nurodė Seime svarstomą socialinį modelį, kuris, kaip pabrėžė parlamentaras, naudingas ne dirbantiesiems, o stambaus kapitalo grupėms.

LLRA-KŠS frakcijos seniūnė R. Tamašunienė pareiškė, kad politikų veidmainystė nebegali tęstis, o per ateinančius rinkimus piliečiai duos atsaką dvigubus standartus taikančioms politinėms jėgoms ir palaikys partijas, kurios sugeba atsiriboti nuo lobistų pasiūlymų ir vykdo savo rinkiminius pažadus.

Z. Jedinskij pabrėžė, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga dirba paprastiems žmonėms ir atstovauja jų interesams, o kaip pavyzdžius nurodė partijos pateiktus Seimui svarstyti pasiūlymus dėl PVM sumažinimo, bankų apmokestinimo, partijos poziciją parlamente svarstant Darbo kodekso pakeitimus.

Seimo narė R. Tamašunienė konferencijos pradžioje pasveikino visas šeimas gegužės 15-ąją minimos Šeimos dienos proga, pabrėžė, kad LLRA-KŠS frakcija turi labai gerų pasiūlymų dėl paramos teikimo šeimoms.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24