Valdemar Tomaševski apie papildytą LLRA pavadinimą: „Tai yra istorinis sprendimas“

2016-05-09, 13:46
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
LLRA frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė ir partijos lyderis Valdemar Tomaševski LLRA frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė ir partijos lyderis Valdemar Tomaševski © L24 (Marian Paliuškevič nuotr.)

Šeštadienį vykusio Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) darbinio suvažiavimo delegatai nusprendė praplėsti partijos pavadinimą ir dar vienai kadencijai organizacijos pirmininku perrinko Valdemarą Tomaševskį, per Seime vykusią spaudos konferenciją pranešė LLRA frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

„Tai yra istorinis sprendimas“, - partijos pavadinimo papildymą įvertino LLRA lyderis Valdemar Tomaševski. Nuo šiol partijos pavadinimas skambės „Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga“.

R. Tamašunienė nurodė, kad partijos pavadinimo papildymu siekiama pabrėžti vertybines nuostatas, kuriomis vadovaujasi partijos veikėjai ir kurių tikisi šalies piliečiai. Parlamentarė pabrėžė, kad šalyje fiksuojami rodikliai yra pakankami tam, kad kiekvienas gyventojas pajustų ekonomikos augimą ir plėtrą, tačiau taip nėra. Akcentavo, kad valdžia skelbia puikius ekonomikos augimo rezultatus, tuo tarpu gyventojai nurodo, kad išgyventi yra vis sunkiau, didėja socialinė atskirtis.

„Pasirinkta krikščioniškosios demokratijos kryptis ir papildytas partijos pavaidinimas atitinka nūdienos aktualijas. Siekėme ir sieksime, kad mūsų šalyje būtų pagaliau įmanoma dirbti, užsidirbti, kurti ir auginti vaikus“, - nurodė politikė.

„Norime parodyti, kad sąžininga politika yra įmanoma mūsų šalyje. Norime, kad ekonominis augimas būtų vertinamas per šeimos pasitenkinimo kriterijų“, - aiškino R. Tamašunienė.

Per šeštadienį Vilniuje vykusį LLRA suvažiavimą buvo ne tik praplėstas partijos pavadinimas, bet ir jos pirmininku dar vienai kadencijai perrinktas organizacijai nuo 1999 metų vadovaujantis V. Tomaševski.

„Man teko didelė garbė toliau vadovauti parlamentinei partijai, kurios nariai dirba sąžiningai, stengdamiesi palengvinti paprasto žmogaus gyvenimą. Toks didelis pasitikėjimas įpareigoja tolesniam aktyviam darbui“, - perrinkimą dar vienai kadencijai įvertino Valdemar Tomaševski.

Politikas nurodė, kad LLRA-KŠS bus tikroji krikščioniškosios demokratijos politinė jėga šalyje. Nors, pabrėžė, šalies politinėje scenoje jau veikia panašios pakraipos organizacija, tačiau nurodė manąs, kad tai tėra pavadinimas, skirtas rinkėjams pritraukti, o jos veikla iš esmės neturi nieko bendra su pavadinime skelbiama kryptimi.

„Mūsų frakcijos teikiami pasiūlymai dėl negimusių vaikų apsaugos, 120 eurų išmokų vaikams, daugiavaikės šeimos kortelės įvedimo, religijos mokymo mokyklose puikiai iliustruoja mūsų pasirinktą veiklos kryptį“, - komentavo V. Tomaševski.

LLRA-KŠS lyderis pranešė, kad sprendimą dėl krikščioniškosios demokratijos krypties įtvirtinimo partijos pavadinime gerai įvertino dvasininkai, su kuriais buvo kalbėta sekmadenį vykusiame priėmime, į kurį pakvietė mūsų šalyje viešintis Vatikano valstybės sekretorius kardinolas Pietras Parolinas.

Partijos lyderis, atsakydamas į žurnalistų klausimus, pranešė, kad liepos pradžioje bus surengtas partijos kongresas, kuriame bus patvirtintas kandidatų Seimo rinkimuose sąrašas. V. Tomaševski optimistiškai vertina partijos pasirodymo rinkimuose perspektyvas.

Sekmadienį, gegužės 8-ąją, švenčiant 71-ąsias II pasaulinio karo pabaigos metines, europarlamentaras Valdemar Tomaševski ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai pagerbė karo aukas. Paneriuose lenkų bendruomenės atstovai padėjo vainikus prie paminklo nužudytiems lenkams atminti ir žydų žudynių aukoms skirto paminklo. LLRA atstovai taip pat pagerbė karo aukas Kraučiūnuose, kur pastatytas paminklas per karą nužudytiems Armijos Krajovos kariams. Pirmadienį LLRA-KŠS lyderis V. Tomaševski ir partijos nariai pagerbė karo aukas Antakalnio kapinėse.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24