Monake oficialiai atidarytas Lietuvos garbės konsulatas

2011-07-08, 15:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos konsulato Monake, vadovaujamo garbės konsulo Alaino Michelio, oficialaus atidarymo ceremonijoje liepos 5 dieną Lietuvos ambasadorė Monakui Jolanta Balčiūnienė teigė, kad šis žingsnis yra svarbus balandį užmegztų Lietuvos ir Monako diplomatinių ryšių tęsinys.
Paryžiuje reziduojanti Lietuvos ambasadorė padėkojo garbės konsului už nenuilstamą ir pasiaukojantį darbą Lietuvos labui bei palinkėjo, kad ateityje dvišaliai ryšiai politikos, ekonomikos ir kultūros srityje tik stiprėtų.


J. Balčiūnienė pažymėjo, kad nors diplomatinių ryšių su Monaku sutartis pasirašyta vos prieš kelis mėnesius, dvišaliai santykiai tarp dviejų valstybių užsimezgė gerokai anksčiau – Lietuvai tik atgavus nepriklausomybę. Pirmasis žingsnis buvo 1992 m. įvykęs tuometinio Lietuvos vadovo Vytauto Landsbergio vadovaujamos delegacijos susitikimas su Monako princu Rainieriu III.
Taip pat buvo pažymėta, kad Monakas, nepaisant jo teritorijos dydžio, yra aktyvus Jungtinių Tautų, Europos saugumo ir bendradarbiavimo bei Tarptautinės Frankofonijos organizacijų narys, šiuo metu aktyviai prisidedantis prie ekologinių projektų finansavimo.
Pasak J. Balčiūnienės, Lietuva didžiuojasi turėdama tokį partnerį.
Ambasadorė Lietuvos prezidentės vardu pasveikino Monako princą Albertą II ir jo žmoną Charlene Wittstock vestuvių proga bei palinkėjo karališkai porai laimingo šeimyninio gyvenimo.
Iškilmingoje garbės konsulato atidarymo ceremonijoje taip pat dalyvavo Lietuvos garbės konsulai Prancūzijoje Anne-Marie Goussard ir Pierre‘as Minonzio, garbės konsulas Šveicarijoje Michelis Sogny, Monako valstybės sekretorius Jacques‘as Boissonas, Monako princo kabineto vadovas Georgesas Lisimachio, Monako vyriausybės patarėjas užsienio politikos klausimais Jose Badia, Monako vyriausybės patarėjas finansiniais ir ekonominiais klausimais Marco Piccinini, Prancūzijos ambasadorė Monake Odile Remik-Adim ir Italijos ambasadorius Monake Antonio Morabito.
 
urm.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24