Jaunųjų šaulių ekskursija Purvėnų užkardoje

2011-07-08, 08:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

i23c5912656Vilniaus apskrities karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės jaunieji šauliai vasaros stovyklavietei pasirinko Šalčininkų rajono Eišiškių miestelio Stepono Rapolionio gimnaziją.
Ketvirtadienį stovyklautojai lankėsi pas pasieniečius. Kad pasiektų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardą, 56 jaunųjų šaulių būrys turėjo nužygiuoti 5 km.


Kad stovykloje įvesta kariška tvarka, VSAT pareigūnai suprato iškart, kai išvydo į užkardos kiemą sparčiu žingsniu įeinančią svečių rikiuotę.
Pasieniečiai šaulius supažindino su užkardos veikla, ginkluote, technika ir tarnybos specifika.
Kinologų grupės jaunesnysis specialistas Stanislavas Andrukonis pademonstravo tarnybinio šuns, vardu Seras, sugebėjimus.
Užkardos pareigūnai atsakė į įvairus jaunuolių klausimus apie pasieniečių tarnybą, dresūros ypatybes. Jauniesiems šauliams buvo papasakota ir apie karjeros galimybes VSAT, ir kaip įgyti pasieniečio profesiją, ir apie priėmimo į Pasieniečių mokyklą sąlygas.
Ekskursijos pabaigoje svečiams buvo įteikti informaciniai bukletai apie Pasieniečių mokyklą, atminimo gairelė bei VSAT veiklą reprezentuojanti knyga.

VSAT Varėnos rinktinės informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24