Pradedami sienos su Rusija demarkavimo darbai

2011-07-12, 06:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

i0c6ys12686

Siena su Rusija yra vienintelė Lietuvos siena, kuri iki šiol nedemarkuota

Antradienį pradedami Lietuvos sienos su Rusija demarkavimo darbai. Pirmas sieną žymintis ženklas bus pastatytas Vištyčio ežere, Vilkaviškio rajone. Nuotraukoje - šioje vietoje siena su Rusija eina Nemunu.
12 val. pirmas ženklas, t. y. plūduras, bus leidžiamas į ežerą ties Vištyčio miesteliu. Demarkavimo darbus maždaug 9 km ilgio atkarpoje Vištytyje atliks konkursą laimėjusi UAB „Laugina“.


Vištyčio ežere Lietuvos ir Rusijos sieną žymės ryškiai geltoni cilindro formos 4 m ilgio plūdurai, kurie pagaminti iš stiklo plastiko, užpildyti neskęstančia medžiaga, pažymėti atšvaitais ir kurių skersmuo – 16 cm.
Virš vandens bus iškilusi 2 metrų tokio ženklo dalis. Juos laikys daugiau nei toną sveriantys inkarai. Iš viso Vištytyje bus pastatyti 23 tokie valstybės sieną su Rusija žymintys plūdurai. Žiemą jie į krantą nebus ištraukiami ir net užšalus ežerui liks savo vietose.
Yra sutarta, kad vandeniu einančią sieną Lietuva dar pažymės Vilkaviškio rajono Matlaukio tvenkinyje, o Rusija – Kuršių mariose.
Artimiausiu metu bus pradėta demarkuoti ir siena sausumoje.
Siena su Rusija yra vienintelė Lietuvos siena, kuri iki šiol nedemarkuota. Jos ilgis yra 294,4 kilometro, iš kurių 253,7 km eina sausuma ir pasienio vandenimis, 18,5 km - Kuršių mariomis ir 22,2 km - jūra.

pasienis.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24