Prezidentė vyksta darbo vizito į Moldovą

2011-07-13, 08:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
vizitasLietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien išvyksta į Moldovą, kur susitiks su šios šalies Parlamento pirmininku, laikinai einančiu Prezidento pareigas Marianu Lupu ir premjeru Vladu Filatu.
Susitikime ketinama aptarti dvišalius santykius, Moldovos ir ES bendradarbiavimą, pažangą vykdant svarbias vidaus reformas.

„Saugi, pažangi ir demokratiška Rytų kaimynystė yra Lietuvos interesas. Lietuva remia Moldovos pasirinktą europinės integracijos kelią ir yra pasirengusi padėti. Reformos šalies viduje, europinių kokybės standartų taikymas paskatintų naujas ekonominio bendradarbiavimo tarp mūsų valstybių galimybes", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Šalies vadovės teigimu, Lietuvos pirmininkavimo ESBO prioritetas - paskatinti įšaldytų konfliktų sprendimą, todėl susitikime su Moldovos vadovais bus kalbama apie Padnestrės konfliktą.
Pasak Prezidentės, įšaldyti konfliktai yra kliūtis sėkmingai regiono raidai, daro neigiamą įtaką valstybės ir žmonių gerovei, stabdo ekonominį vystymąsi ir prekybą.

Prezidentės spaudos tarnyba

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24