Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvas buvo priverstas leistis Rygoje

2013-05-22, 09:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gegužės 21 d. per treniruotės skrydį Latvijos oro erdvėje Prancūzijos karinių oro pajėgų, dalyvaujančių NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse, naikintuvas „Mirage“ F-1 CR dėl techninių priežasčių buvo priverstas leistis Rygos tarptautiniame oro uoste.

Antras treniruotėje dalyvavęs naikintuvas grįžo į dislokacijos vietą Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose.

Techninį gedimą patyręs orlaivis saugiai nusileido oro uoste, pilotas nenukentėjo.

Prancūzijos junginio vadovybė įvertino situaciją ir priėmė sprendimą siųsti į Rygą aptarnaujantį techninį personalą orlaiviui remontuoti.

Nuo šių metų gegužės 1d. Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvai budi Baltijos šalių oro erdvėje jau ketvirtą kartą nuo tada, kai 2004 m. kovą Lietuva drauge su Latvija ir Estija įstojo į NATO ir Baltijos šalių erdvėje pradėjo patruliuoti NATO naikintuvai.

Keturių mėnesių misijai Prancūzijos karinės oro pajėgos yra skyrusios keturis naikintuvus „Mirage“ F-1CR ir 80 karių iš Mont de Marsan Aviacijos bazės pietų Prancūzijoje.

Prancūzijos karinės oro pajėgos naikintuvus „Mirage“ F-1CR naudoja nuo 1983 m. Šio tipo naikintuvus Prancūzija buvo dislokavusi Malyje 2013 m. vasario mėnesį.

Baltijos oro erdvėje be Prancūzijos jau yra patruliavę Belgijos, Danijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, JAV, Lenkijos, Nyderlandų, Norvegijos, Portugalijos, Rumunijos, Turkijos, Vokietijos kariai. Prisijungti prie šios misijos siekiant užtikrinti Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvės saugumą taip pat yra nusprendusios Italija, Nyderlandai ir Vengrija.

2012 m. vasario 8 d. Šiaurės Atlanto Taryba priėmė spendimą neribotam laikui tęsti NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse.

www.kam.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24