Spausdinti šį puslapį

Premjeras priėmė diplomatinę tarnybą Lietuvoje baigiantį Lenkijos ambasadorių

2013-05-20, 16:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pirmadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė diplomatinę tarnybą Lietuvoje baigiantį Lenkijos ambasadorių Janušą Skolimovskį (Janusz Skolimowski).

Premjeras padėkojo ambasadoriui už bendradarbiavimą skatinant dvišalius Lietuvos ir Lenkijos santykius, už Lenkijos geranoriškumą perduodant pirmininkavimo ES Tarybai patirtį ir pasidžiaugė intensyviais dvišaliais santykiais.

"Lietuva ir Lenkija yra partnerės, kurias sieja bendra istorinė ir kultūrinė patirtis. Džiaugiuosi puikiais ekonominiais abiejų šalių santykiais. Dvišalį bendradarbiavimą dar labiau sustiprins atnaujinta Vyriausybių bendradarbiavimo tarybos veikla", - sakė Ministras Pirmininkas.

Lenkijos ambasadorius teigė, jog Lietuvos ir Lenkijos santykiai plėtojami pozityvia linkme. Turime bendradarbiauti minėtose srityse ir toliau intensyvinti bendrą mokslinę abiejų šalių veiklą.

Lenkijos ambasadoriumi Lietuvoje J. Skolimovskis buvo paskirtas 2005 m. kovo 4 d., jį pakeis buvęs Lenkijos generalinis konsulas Kaliningrade Jaroslavas Čubinskis (Jarosław Czubiński).

www.l24.lt

Komentuoti