Lietuva įteikė notą Rusijai

2011-07-21, 14:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

azubalisA. Ažubalis/vtv.lt nuotr.

Lietuva įteikė notą Rusijai, kuria reiškiamas susirūpinimas dėl Rusijos užsienio reikalų ministerijos oficialiame tinklalapyje paskelbtų tikrovės neatitinkančių teiginių.


Notoje taip pat prašoma paaiškinimo dėl galimo Rusijos poveikio Austrijos oficialiomis institucijoms dėl Michailo Golovatovo paleidimo. Tai ketvirtadienį pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, viešėdamas DELFI interneto konferencijoje. „Vakar užsienio reikalų viceministras buvo įpareigotas susitikti su Rusijos ambasadoriumi Lietuvoje ir įteikti jam Lietuvos užsienio reikalų ministerijos notą. Tas ir buvo padaryta. Notoje reiškiamas susirūpinimas dėl Rusijos užsienio reikalų ministerijos oficialiame tinklalapyje paskelbtų tikrovės neatitinkančių ir įžeidžiančių teiginių. Notoje taip pat prašoma paaiškinimo dėl galimo Rusijos poveikio Austrijos oficialiomis institucijoms dėl minėto įtariamojo paleidimo“, – teigė A. Ažubalis.
DELFI primena, kad Rusijos ambasadorius Austrijoje Sergejus Nečajevas duodamas interviu naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė, jog „nagrinėdama šį iš esmės išgalvotą orderį Austrijos teisėsauga pademonstravo aukšto lygio profesionalumą ir objektyvumą, neleido įvelti Austrijos į nešvarias politines intrigas trečios šalies nesąžiningų politikų, norinčių gauti dividendų, suvedant sąskaitas su savo istorine praeitimi“.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24