Užsienio politikos prioritetai – energetinė nepriklausomybė, dvišaliai santykiai, saugi kaimynystė

2011-07-20, 10:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2011-07-20_ambasadoriu_susitikimas_img_5279Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė Prezidentūroje surengtą tradicinį Lietuvos atstovybių užsienio šalyse vadovų suvažiavimą.
Su šalies diplomatais Prezidentė aptarė užsienio politikos pasiekimus ir prioritetinius darbus.
„Europinėje dimensijoje mūsų prioritetas yra pasirengimas deryboms dėl naujosios ES finansinės perspektyvos ir Lietuvos ekonominis ir energetinis saugumas. Šalies gynyba ir energetinis saugumas - ir narystės NATO tikslas. Dvišalių santykių stiprinimas ir saugios kaimynystės užtikrinimas - taip pat vienas iš svarbiausių įpareigojimų šalies diplomatams", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.


Įvertindama šiais metais nuveiktus darbus, šalies vadovė pabrėžė, kad svarbios mūsų šalies iniciatyvos sulaukė tvirto tarptautinės bendruomenės pritarimo ir reikiamo dėmesio.
ES vadovų taryba priėmė Lietuvos siekiui užtikrinti energetinę nepriklausomybę reikšmingą sprendimą, jog iki 2015 m. izoliuotos energetinės „salos" būtų įjungtos į Europos energetinę sistemą ir sukurta vieninga ES energetikos rinka. Gautas patvirtinimas, kad nebus kuriama bendra NATO ir Rusijos priešraketinės gynybos sistema. Praėjusių metų pabaigoje priimtas sprendimas sukurti NATO gynybos planus Baltijos valstybėms. Jungtinės Tautos priėmė Lietuvos inicijuotą rezoliuciją dėl jūrose nuskandinto branduolinio ginklo.
Valstybės vadovės teigimu, šie metai Lietuvai taip pat reikšmingi, nes mūsų šalis pirmininkauja ESBO ir tik ką sėkmingai užbaigė dviejų metų pirmininkavimą Demokratijų bendrijoms.
Pasak Prezidentės, birželio pabaigoje aukšto rango svečius ir daugiau kaip tūkstantį dalyvių iš šimto trisdešimties pasaulio šalių į Vilnių sutraukę moterų pasaulio lyderių konferencija ir Demokratijų bendrijų ministrų susitikimas nubrėžė gaires, kuriomis bus vadovaujamasi stiprinant demokratiją visame pasaulyje.
Šalies vadovės teigimu, įgyta vertinga patirtis Lietuvai pasitarnaus rengiantis 2013 m. pirmininkavimui Europos Sąjungoje.

Prezidentės spaudos tarnyba

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24