"Darbiečiai" teigia, kad derybos su "tvarkiečiais" dėl jungimosi galėtų būti baigtos per porą savaičių

2013-05-17, 10:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys teigia, kad Darbo partijos pradėtos derybos su partija Tvarka ir teisingumas galėtų baigtis per porą savaičių.

Darbo partijos (leiboristų) valdyba posėdyje dar kartą patvirtino, kad visi reikiami įgaliojimai derybinei grupei yra suteikti, o svarbiausi klausimai derybose yra aptarti.

"Esame pasiryžę baigti derybas per trumpiausius terminus. Darbo partijos (leiboristų) valdyba pažymėjo, kad susijungiant partijoms būtų galima išlaikyti pariteto principą, formuojant valdymo organus, bet skyrių pirmininkai ir partijos pirmininkas turi būti renkamas skyriuose ir visuotiniame suvažiavime - iš stipriausių kandidatų", - penktadienį išplatintame pranešime cituojamas V. Gapšys.

V. Gapšys pasisakė, kad jei Darbo partijos (leiboristų) derybinės pozicijos sutaptų su partijos Tvarka ir teisingumas pozicijomis, derybos galėtų baigtis labai greitai, o rezultatai būtų perduoti partijų taryboms.

Partija Tvarka ir teisingumas praėjusią savaitę pareiškė stabdanti derybas su Darbo partija dėl jungimosi. Tokį sprendimą priėmė partijos Tvarka ir teisingumas taryba, po gegužės 8 d. sušaukto neeilinio "tvarkiečių" partijos valdybos ir prezidiumo posėdžio. "Tvarkiečių" teigimu, pagrindinės priežastys, dėl kurių sustabdytos derybos, - nepasiekti rezultatai, grafiko ir nuostatų nesilaikymas.

ELTA primena, kad informacija apie dviejų politinių partijų - Darbo bei Tvarkos ir teisingumo - galimą jungimąsi viešojoje erdvėje pasirodė vasario 18-ąją.

Vasario 24-ąją įvyko abiejų partijų prezidiumų ir tarybų posėdžiai, per kuriuos pritarta jungimuisi.

Balandžio pabaigoje Darbo partija susijungė su Leiboristų partija.

www.l24.lt

Komentarai  

 
#1 kaktusas 2013-05-17 11:37
Isdurs VYktAras Paksa. Oi isdurs :lol: :lol:
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24