Krokuvoje L. Linkevičius dalyvaus Rytų partnerystės iniciatyvai skirtame susitikime

2013-05-17, 07:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį su darbo vizitu lankysis Krokuvoje, kur dalyvaus Višegrado grupės, Rytų partnerystės šalių ir Airijos užsienio reikalų ministrų susitikime. Jame bus aptarti Rytų partnerystės klausimai prieš lapkritį Vilniuje rengiamą ES ir partnerystės šalių vadovų susitikimą.

Krokuvoje ministrai įvertins ligšiolinę partnerystės įgyvendinimo sėkmę, derins pozicijas rengiantis trečiajam ES ir Rytų partnerystės valstybių vadovų susitikimui Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu Vilniuje, diskutuos apie iniciatyvos plėtotės perspektyvas po susitikimo Vilniuje.

Istorinėje Lenkijos sostinėje taip pat ketinama priimti bendrą ES šalių Lietuvos, Lenkijos, Čekijos, Vengrijos, Slovakijos ir Airijos užsienio reikalų ministrų pareiškimą dėl Rytų partnerystės.

Rytų partnerystės iniciatyva, primena Užsienio reikalų ministerija, apima dvišalį ir daugiašalį Europos Sąjungos bendradarbiavimą su Ukraina, Baltarusija, Gruzija, Azerbaidžanu, Armėnija ir Moldova bei skatina visapusį šių Rytų Europos valstybių suartėjimą su ES.

www.l24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24