Seimo pirmininkė kreipėsi į EP ir Austrijos parlamento vadovus

2011-07-19, 18:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

img_9822Seimo pirmininkė I. Degutienė kreipėsi į EP ir Austrijos parlamento vadovus dėl Austrijos veiksmų paleidžiant Sausio 13-osios bylos įtariamąjį
Dėl Austrijos veiksmų paleidžiant Sausio 13-osios bylos įtariamąjį Michailą Golovatovą Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pasirašė laiškus Europos Parlamento (EP) Pirmininkui Jerzy Buzekui ir Austrijos Bundesrato pirmininkei Susanne Neuwirth. Laiškuose pažymima, kad šis precedento neturintis įvykis nėra vien Lietuvos ar Austrijos klausimas.


„Tai visos Europos Sąjungos klausimas, jos pamatinių vertybių ir teisingumo klausimas, visos Europos Sąjungos ir kiekvienos jos valstybės narės patikimumo klausimas“, – pažymima laiškuose.
Europos Parlamento pirmininką J. Buzeką I. Degutienė prašo inicijuoti šio klausimo tyrimą Europos Parlamente ir pateikti politinį šio įvykio vertinimą.
Laiške Austrijos Bundesrato pirmininkei I. Degutienė sako, kad Lietuva tikisi rimto, geranoriško Austrijos parlamentinio tyrimo, patvirtinančio Austrijos ir ES patikimumą, Austrijos ir ES teisinės ir vertybių sistemos patikimumą.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24