Premjero nenustebino Tvarkos ir teisingumo ir Darbo partijų jungimosi derybų sustabdymas

2013-05-09, 12:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjero Algirdo Butkevičiaus nenustebino partijos Tvarka ir teisingumas ir Darbo partijos jungimosi derybų sustabdymas. Vyriausybės vadovo manymu, tai nėra ir jų galutinis verdiktas.

"Galiu pasakyti, kad nelabai nustebino, nes paskutiniu metu buvo matyti, kad jų derybos nevyksta. Bet aš manau, kad tai nėra galutinis jų sprendimas. Gal tiesiog toks pareiškimas reiškė, kad jie laukia aiškaus atsakymo iš Darbo partijos vadovybės", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" kalbėjo A. Butkevičius.

Paklaustas, ar dabar socialdemokratai galės laisviau atsikvėpti, nes nebuvo sukurta nauja, stipri, konkuruojanti partija, Ministras Pirmininkas atsakė taip apie ją negalvojąs.

"Ne, tikrai aš taip negalvoju. Manau, kad partijų skaičius Lietuvoje yra per didelis.Tikiuosi, kad artimiausiu metu partijų skaičius sumažės, dar mes tikriausiai pamatysime ne vienos partijos susijungimą", - svarstė Vyriausybės vadovas.

ELTA primena, kad trečiadienio vakarą partija Tvarka ir teisingumas sustabdė derybas su Darbo partija dėl jungimosi. Pasak partijos lyderio Rolando Pakso, pagrindinės priežastys, dėl kurių sustabdytos derybos, - nepasiekti rezultatai, grafiko ir nuostatų nesilaikymas.

Jis pažymėjo iš "darbiečių" nematąs noro, koks buvo derybų pradžioje, bandoma keisti iš pradžių suformuotas nuostatas. R. Pakso teigimu, balandžio 27 d. turėjo būti jungiamasis partijų kongresas ir įkurta nauja partija su nauja programa, siūlymais, kaip spręsti valstybės problemas.

Pasiteiravus, ką norėtų išgirsti iš "darbiečių", kad pozicija pasikeistų, R. Paksas tvirtino, kad turėtų būti politinis siūlymas pačiu aukščiausiu lygiu peržiūrėti grafikus, ieškoti išeities taškų, procesą pradėti iš naujo.

Informacija apie dviejų politinių partijų - Darbo bei Tvarkos ir teisingumo - galimą jungimąsi viešojoje erdvėje pasirodė vasario 18-ąją.

Vasario 24-ąją įvyko abiejų partijų prezidiumų ir tarybų posėdžiai, per kuriuos pritarta jungimuisi.

Balandžio pabaigoje Darbo partija susijungė su Leiboristų partija.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24