Lenkijos vicepremjeras Mateusz Morawiecki: Lenkų švietimas Lietuvoje yra svarbiausias

2015-12-14, 18:36
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
"Lenkų švietimas Lietuvoje vis labiau diskriminuojamas. Tai pirmadienį pakeliui į Vilnių pareiškė Lenkijos vicepremjeras, plėtros ministras Mateusz Morawiecki", - praneša agentūra PAP "Lenkų švietimas Lietuvoje vis labiau diskriminuojamas. Tai pirmadienį pakeliui į Vilnių pareiškė Lenkijos vicepremjeras, plėtros ministras Mateusz Morawiecki", - praneša agentūra PAP © M.Paliuškevič nuotr.

Šiandien į Vilnių su oficialiu vizitu atvyko Lenkijos valdžios atstovų delegacija, vadovaujama vicepremjero, plėtros ministro Mateuszo Morawieckio.

Lenkijos valdžios atstovų delegacija, į kurios sudėtį įėjo ir už Lenkijos ribų gyvenančių lenkų reikalus atsakingas užsienio reikalų viceministras Jan Dziedziczak, atvyko į „NordBalt" ir „LitPol Link" elektros jungčių paleidimo ceremoniją.

Iškart po atvykimo į Vilnių Lenkijos vicepremjeras ir užsienio reikalų viceministras susitiko su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininku, Europos Parlamento nariu Valdemaru Tomaševskiu.

Po susitikimo, kuris vyko už uždarų durų, Valdemar Tomaševski informavo, kad buvo kalbėta apie Lenkijos ir Lietuvos santykius, Lietuvos lenkų tautinės mažumos problemas, Lenkijos ir Lietuvos 1994 metais pasirašytą sutartį, taip pat aptartos ekonominės temos.

Visi sutinka, kad dvišalė sutartis nėra vykdoma ta apimtimi, kuri reglamentuoja švietimo sritį, visų pirma Vilniuje.

„Vicepremjeras Morawiecki sveikino mus su tvirta pozicija, mūsų veikla, taip pat su Lietuvos lenkų sąjungos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir kitų reprezentatyvių organizacijų sėkmėmis, padėkojo už pastangas, dedamas dėl lenkiškumo", - po pokalbio pranešė V. Tomaševski.

Susitikime taip pat dalyvavo Lenkijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Jarosław Czubiński, Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataras, radijo stoties „Znad Wilii" pirmininkas Česlav Okinčic, kuris, tarp kitų, palietė su verslu susijusius klausimus.

Užsienio reikalų viceministras Jan Dziedziczak dar susitiks su Lietuvos lenkų sąjungos – didžiausios, reprezentacinės lenkų organizacijos – atstovais.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24