Socialdemokratai dėl kandidato į Prezidentus apsispręs metų pabaigoje

2013-05-05, 11:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) dėl savo kandidato į kitąmet vyksiančius Prezidento rinkimus apsispręs metų pabaigoje, sako partijos pirmininkas, Premjeras Algirdas Butkevičius.

"Mes partijos valdyboje ir partijos prezidiume esame sutarę, kad savo kandidatą kelsime metų pabaigoje ir apie tai bus diskusija", - per spaudos konferenciją, skirtą LSDP partijos 31-ajam suvažiavimui, sakė A. Butkevičius.

A. Butkevičius yra sakęs, kad Prezidento rinkimuose nedalyvaus. Klausiamas, ar dabar jo pozicija keičiasi, politikas teigė, kad pasiruošimas rinkimams atimtų daug laiko.

"Aš buvau pasakęs, kad nedalyvausiu Prezidento rinkimuose, jeigu aš būsiu Ministro Pirmininko pareigose, nes reikia suprasti, kad darbas rinkimų kampanijoje tikrai atimtų daug tiesioginio darbo užimant labai svarbias pareigas. Ir man prie širdies yra daugiau toks ūkinis darbas", - sakė A. Butkevičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kol kas neatskleidžia, ar ketina dalyvauti kitų metų vasarą vyksiančiuose valstybės vadovo rinkimuose, primena ELTA.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu kovo 16-26 dienomis atliktos apklausos duomenimis, daugiausiai Lietuvos piliečių kitą kadenciją prie valstybės vairo vėl norėtų matyti dabartinę šalies vadovę D. Grybauskaitę.

Ją kaip norimą kandidatę viešosios nuomonės apklausoje paminėjo trys iš dešimties - 29 proc. - suaugusių šalies gyventojų.

Kovą 73 proc. respondentų palankiausiai vertino Prezidentę D. Grybauskaitę. Premjerui A. Butkevičiui palankumą išreiškė 71 proc. apklaustųjų, Valdui Adamkui - 65 proc.

Prezidento rinkimai vyks 2014 m. gegužę.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24