Pigūs politiniai triukai, išpučiami žiniasklaidoje

2015-12-09, 17:52
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Pigūs politiniai triukai, išpučiami žiniasklaidoje © BFL (Vyginto Skaraičio nuotr.)

Gediminas Grina, kuris šiemet dėl abejonių keliančios kompetencijos buvo atleistas iš Valstybės saugumo departamento vadovo (VSD) posto, sužibėjo šiandien provokuojančiu pasiūlymu. Jis iškėlė idėją atsisakyti tautinių mažumų mokyklų, kurias pavadino „švietimo getais".

Apie tai praneša naujienų agentūra BNS, kuri taip pat informuoja, kad siūlymą dėl tautinių mažumų mokyklų naikinimo Gediminas Grina paskelbė socialiniame tinkle „Facebook".

Buvusio VSD vadovo vertinimu, šalyje neturėtų veikti nei valstybės finansuojamos, nei privačios mokyklos tautinių mažumų pagrindu, išskyrus tarptautines, NATO šalių diplomatų mokyklas.

Jau tapo savotiška tradicija, kad prieš Lenkijos valdžios atstovų vizitus Lietuvoje, naudojantis žiniasklaidos priemonėmis, tautinių mažumų tema keliama isterija. Gruodžio 14-ąją, pirmadienį, į Vilnių atvyksta Lenkijos vicepremjeras ir plėtros ministras Mateusz Morawiecki bei energetikos ministras Krzysztof Tchórzewski.

Atrodo, kad imamasi bet kokių veiksmų, kad tik nebūtų sprendžiamos įsisenėjusios Lietuvos lenkų tautinės mažumos problemos. Geriausia, kaip matome, yra dirbtinai sukurti naują problemą ir ja pridengti valdžios neveikimą ir diskriminaciją Lietuvos tautinių mažumų atžvilgiu.

Primityvi taktika ir prasti pigių politinių triukų vykdytojai. Štai tik kyla klausimas: kam tą žaidimą žaidžia kai kurios Lietuvos žiniasklaidos priemonės, kurios turėtų saugoti europietiškas vertybes? Juk galiausiai esame Europos Sąjungos dalis.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24