EK pristatys naują pabėgėlių skirstymo pasiūlymą

2015-09-09, 10:24
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
EK pristatys naują pabėgėlių skirstymo pasiūlymą © scanpix/AFP

Europos Komisija (EK) trečiadienį pristatys naują planą, kaip Europos Sąjungos (ES) šalys turėtų pasidalinti Graikijoje, Italijoje ir Vengrijoje esančius migrantus, taip pat pabėgėlius iš trečiųjų šalių.

Planą spaudos konferencijos metu pristatys EK pirmininko pirmasis pavaduotojas Fransas Timermanas (Frans Timmermans), ES vyriausioji įgaliotinė užsienio ir saugumo politikai Federika Mogerini (Federica Mogherini) ir migracijos bei vidaus reikalų eurokomisaras Dimitris Avramopulas (Dimitri Avramopoulos).

Neoficialiais „Reuters" duomenimis, EK pagal kvotas pasiūlys pasidalinti dar papildomai 120 tūkst. pabėgėlių, todėl bendras jų skaičius sieks 160 tūkst. Komisija Lietuvai iš viso pasiūlys priimti 1 283 žmones.

Gegužę EK šalims narėms pagal kvotas siūlė dalintis 40 tūkst. pabėgėlių, iš kurių 503 per dvejus metus turėjo atvykti į Lietuvą. ES šalys narės šį planą atmetė ir savanoriškai pasidalino maždaug 32 tūkst. pabėgėlių, iš kurių 325 teko Lietuvai.

„Reuters" duomenimis, naujame EK pasiūlyme kvotos sudarytos atsižvelgiant į priimančios šalies bendrąjį vidaus produktą (40 proc.), gyventojų skaičių (40 proc.), nedarbo lygį (10 proc.), taip pat į tai, kiek pabėgėlių kiekviena valstybė jau buvo priėmusi anksčiau (10 proc.). Pasiūlymas nebus taikomas Didžiajai Britanijai, Airijai ir Danijai, kitos šalys pabėgėlių perdislokavimo programoje galės nedalyvauti iki metų, tačiau už tai turės sumokėti įnašą, sieksiantį 0,002 proc. nuo valstybės BVP.

BNS

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24