Taline aptarti energetinio saugumo užtikrinimo klausimai

2023-05-13, 09:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Taline aptarti energetinio saugumo užtikrinimo klausimai Energetikos ministerijos nuotr.

Energetikos ministras Dainius Kreivys Ministrės Pirmininkės delegacijos sudėtyje dalyvavo Taline, Estijoje, vykusiame bendrame Baltijos šalių Ministrų Pirmininkų ir už energetikos politiką atsakingų Baltijos šalių ministrų susitikime bei pirmojo sinchroninio kompensatoriaus Estijoje atidarymo ceremonijoje.

Susitikimo metu trijų Baltijos šalių ministrai aptarė regiono bendradarbiavimo energetikos srityje ir energetinio saugumo užtikrinimo klausimus.

Baltijos šalių sinchronizacija su kontinentinės Europos tinklais yra prioritetinis Lietuvos energetikos ir saugumo politikos tikslas, kurio siekdama Lietuva kaip įmanoma greičiau įgyvendina visus būtinus uždavinius. Vienas iš jų – balandį sėkmingai atliktas elektros sistemos izoliuoto darbo bandymas, kuris parodė, kad esame saugūs ir pajėgūs savarankiškai valdyti savo elektros sistemą. Tai yra vienas svarbiausių parengiamųjų techninių darbų ir pagrindas tolimesniems veiksmams, siekiant paankstintos sinchronizacijos.

„Šiuo metu rengiamas išsamus Baltijos šalių elektros sistemos pasirengimo sinchronizacijai su kontinentinės Europos tinklais 2024 m. vertinimas. Atliekamos trys Baltijos šalių perdavimo sistemos operatorių studijos galutinai parodys, ar esame techniškai pasirengę sinchronizuotis 2024 m. pirmoje pusėje. Lietuva ir toliau yra visiškai įsipareigojusi siekti šio tikslo. Darome viską, kas nuo mūsų priklauso, kad prisidėtume prie Baltijos šalių nepriklausomybės ir saugumo“, – sakė ministras D. Kreivys.

Pagal Energetikos ministerijos inf. 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24