Spausdinti šį puslapį

Prabanga alsuojantis Turkijos kurortas: kiek kainuoja jame atostogauti?

2022-07-14, 11:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Prabanga alsuojantis Turkijos kurortas: kiek kainuoja jame atostogauti? pixabay.com asociatyvi nuotr.

Vakarų Turkijos pusiasalyje įsikūręs Bodrumas neoficialiai vadinamas Turkijos rivjera – kalnų šlaituose prisiglaudęs kurortas atrodo tarsi Mikonos salos Graikijoje atspindys. Savaitė atostogų vienam asmeniui atsieiti čia gali ir 4000 eurų, todėl nenuostabu, jog išpuoselėtoje Egėjo jūros prieplaukoje kasdien švartuojasi prabangiausios jachtos, o kurortą įsimylėjo žvaigždės, modeliai bei karališkųjų šeimų nariai iš viso pasaulio.

Atostogautojų gretose – Holivudo žvaigždės ir supermodeliai

Tarp garsiausių vardų, pamilusių šį pusiasalį Turkijoje, sutinkame „Microsoft“ įkūrėją Bilą Geitsą, „Facebook“ savininką Marką Zuckerbergą ar Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, kuris su šeima į Bodrumą pailsėti atvyko iškart po laimėtų prezidento rinkimų 2019 metais.

Taip pat skelbiama, jog supermodelis Kate Moss ne tik pamėgo lankytis šiame kurorte, bet čia įsigijo ir nekilnojamojo turto. Savo atostogas Bodrume mėgsta leisti ir Nikolė Kidman, Tomas Henksas ar Saudo Arabijos princas Bin Abdulazizas. O kaip atskleidė knyga „Laisvės paieškos. Harry ir Meghan: šiuolaikinės karališkosios poros istorija“, dar metai iki vestuvių ši karališkoji pora taipogi atostogas leido Bodrume.

Išskirtinis dėmesys poilsiautojams

Tiek įžymybes, tiek pasiturinčius vietinius gyventojus Bodrumas vilioja savo ryškiu privalumu – aukšto lygio viešbučiais, išsiskiriančiais premium klasės aptarnavimo standartais. Dėl to šis kurortas nesiekia kiekybės. Anaiptol – regione gausu nedidelių, ypač jaukių ir kartu prabangių viešbučių, tikinama pranešime spaudai.

„Antalijoje bei kituose pagrindiniuose Turkijos kurortuose dauguma esančių viešbučių pasižymi itin gerai išplėtota poilsio be rūpesčių infrastruktūra ir siūlo jau vizitine kortele tapusį apgyvendinimą su „viskas įskaičiuota“ paketu. Tuo tarpu Bodrume labiau klesti nedideli, nišiniai, vadinamieji boutique tipo viešbučiai, kuriuose kambarių skaičius svyruoja nuo vos 20 iki 100.

Būtent pastaruosiuose personalas svečius apgaubia ypatingu dėmesiu, kuomet jų norus bei poreikius stengiamasi numatyti iš anksto ir nepriekaištingą aptarnavimą paversti „nematoma“ poilsio dalimi. Tai – vienas ryškiausių skirtumų šalia rafinuoto dizaino, lyginant Bodrumo boutique tipo viešbučius su standartiniais 500 ir daugiau kambarių turinčiais viešbučiais“, – pasakoja Aušra Vickienė, kelionių organizatoriaus „Coral Travel“, siūlančio išskirtinius kelionių paketus į Bodrumą, Turkijos viešbučių ekspertė.

Labiausiai instagramo verti kadrai

Dar viena išskirtinė Bodrumo savybė – vietovė yra kalnuota, tad viešbučiai, įsikūrę šlaituose, svečiams pro jų kambarių langus užtikrina kerinčius miesto vaizdus, nepamirštamus saulėtekius ir saulėlydžius. Norint, jog jūsų nuotraukos draugų tarpe šią vasarą atrodytų įspūdingiausiai, kitur dairytis nereikia.

„Dėl savo geografinės lokacijos Bodrumas ne tik išsiskiria ypatingu reljefu, tačiau dar yra arti Graikijos salų, į kurias galima laivu nuplaukti vos per pusvalandį. Pats kurortas, kalno šlaite nuklotas baltais nameliais, išties primena garsiausias Graikijos vietas. Bodrumas ypatingai tinka keliautojams, vengiantiems „viskas įskaičiuota“ stereotipinio turkiško poilsio. Atostogaujant šiame kurorte kartais tik turkiška vėliava primena, jog esate ne kur kitur“, – sako ekspertė.

Įkandama ne kiekvienam

Anot A. Vickienės, kelionės kainos čia bent kelis kartus didesnės nei kituose populiariausiuose Turkijos kurortuose, todėl paslaugų kokybė ir jų spektras yra nepalyginamai geresni – tą įrodo ir pasaulio elito vizitai.

„Kalbant apie kainas – savaitės trukmės atostogos svyruoja nuo 1000 iki 3000 eurų vienam asmeniui, įskaitant skrydį iš Vilniaus ir atgal bei poilsį viename iš pasirinktų viešbučių. Šiuose prabangiuose viešbučiuose gan retai išvysime vadinamąjį švedišką vakarienės stalą, kadangi dažniausiai į kainą įeina tik pusryčiai. Todėl vakarienės metu galite užsisakyti patiekalus iš meniu a la carte tipo restoranuose, kuriuose dirba pasaulinio lygio šefai“, – pasakoja „Coral Travel“ Turkijos krypties ekspertė.

Komentuoti