Planuojama atnaujinti daugiau tarptautinių skrydžių

2020-05-27, 13:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Planuojama atnaujinti daugiau tarptautinių skrydžių © M.Paliuškevič asociatyvi nuotr.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis informuoja, kad Vyriausybė trečiadienį planuoja atnaujinti daugiau tarptautinių skrydžių.

Pasak jo, tokiam sprendimui pritarta kiek anksčiau vykusiame COVID–19 komiteto posėdyje.

„Nuo birželio 1 dienos į Lietuvą bus leidžiama atvykti (parvykti) žmonėms iš Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos, Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos. Esminė sąlyga, į kurią orientuojamės, – tose valstybėse sergamumas koronavirusu per pastarąsias 14 kalendorinių dienų neviršijo 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų“, – savo feisbuke rašė premjeras.

„Kitas aspektas – dėl dviejų savaičių izoliacijos, kam jos reikės, o kam – ne. Šioje vietoje savo veiksmus esame sutarę derinti su Latvija ir Estija, tą ir darysime. Kiekvieną savaitę, vadovaujantis epidemiologiniais rodikliais, bus tvirtinamas ir skelbiamas sąrašas šalių, iš kurių atvykusiems žmonėms izoliacija bus netaikoma“, – teigė S. Skvernelis.

Pasak ministro pirmininko, pirmasis skrydžių atnaujinimo sąrašas bus paskelbtas pirmadienį, tai padarys Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Šiandienos duomenimis, į tokį sąrašą galėtų pretenduoti Islandija, Slovėnija, Graikija, Kroatija, Kipras, Norvegija, Vengrija, Šveicarija, Čekija, Austrija. Tačiau dėl to, kaip minėjau, dar būtina pasiekti bendrą sutarimą su Latvija ir Estija“, – teigė jis.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24