Švelnėja reikalavimai keliauti po Baltijos šalis

2020-05-15, 11:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Švelnėja reikalavimai keliauti po Baltijos šalis pixabay.com asociatyvi nuotr.

Latvijos ir Estijos piliečiai nuo penktadienio galės lengviau atvykti į Lietuvą, o Lietuvos piliečiai – į kitas dvi Baltijos šalis. Be to, nuo pirmadienio, gegužės 18-osios, atidaromas dar vienas pasienyje su Latvija esantis punktas – Kalvių–Meitenės.

Jau anksčiau skelbta, kad į Lietuvą nuo gegužės 11 d. darbo, verslo ar mokslo tikslais gali atvykti Lenkijos piliečiai, o nuo gegužės 15 d. į Lietuvą bet kokiu tikslu gali įvažiuoti Latvijos bei Estijos piliečiai.

Nuo gegužės 15 d. į Lietuvą galės įvažiuoti ne tik šių trijų valstybių piliečiai, bet ir tose šalyse legaliai gyvenantys užsieniečiai, jei jie iš Lenkijos, Estijos ir Latvijos nebuvo išvykę pastarąsias 14 dienų, pabrėžia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Visiems šiems atvykusiems asmenims nebus taikoma 14 dienų saviizoliacija.

Tokias pačias teises nuo gegužės 15 d. Lietuvos piliečiai įgyja keliaudami į Latviją bei Estiją, t. y. grįžus iš jų irgi nereikės 14 dienų saviizoliacijos.

Beje, Lietuvos piliečiams, grįžusiems iš Lenkijos, kai buvo vykstama darbo, verslo ar studijų reikalais, saviizoliacija irgi nėra privaloma.

Be to, Latvijos ir Estijos piliečiams ir šiose valstybėse legaliai gyvenantiems užsieniečiams, jei jie į Lietuvą atvyktų tranzitu ir vyktų į savo valstybę, nereikės iki šiol privalomos konvojaus palydos.

Į Lietuvą taip pat galės atvykti užsienio šalių žurnalistai. Tiesa, jie prieš tai privalės gauti užsienio reikalų ministro leidimą, akcentuojama VSAT pranešime.

Nuo gegužės 18 d. Lietuvos ir Latvijos pasienyje atidaromas dar vienas, jau ketvirtasis, pasienio kontrolės punktas Kalviai–Meitenė.

Kiek anksčiau Vyriausybės nutarimu buvo nuspręsta nuo gegužės 15 d. į Lietuvą leisti įvažiuoti ir per Būtingės–Rucavos bei Smėlynės–Medumo pasienio kontrolės punktus. Iki tol per juos buvo leidžiama tik išvykti iš Lietuvos.

Lietuvos ir Latvijos pasienyje ir toliau veikia Saločių–Grenctalės punktas, per kurį asmenys bei transporto priemonės praleidžiamos į abi puses.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24