G-20 viršūnių susitikimas pademonstravo įtampą dėl klimato kaitos

2018-12-02, 11:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
G-20 viršūnių susitikimas pademonstravo įtampą dėl klimato kaitos pixabay.com asociatyvi nuotr.

Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo Argentinoje pabaigą šeštadienį lydėjo įtampa dėl klimato kaitos, bet Jungtinės Valstijos džiaugėsi įtvirtinta savo pozicija būti nuošalyje.

Galutiniame komunikate, priimtame per G-20 lyderių forumą Buenos Airėse, sakoma, kad visos kitos „dvidešimtuko“ narės sutiko įgyvendinti Paryžiaus susitarimą dėl klimato kaitos, kuris vadinamas negrįžtamu.

Viename pareiškimo skirsnyje sakoma: „Jungtinės Valstijos pakartoja savo sprendimą pasitraukti iš Paryžiaus susitarimo.“

Be to, JAV pareigūnai sakė matę augantį nepritarimą, nors komunikate vis tiek deklaruota visų kitų 19 šalių parama Paryžiaus susitarimui.

„Koalicija“ prieš JAV dėl klimato kaitos pradėjo krikti, sakė vienas Baltųjų rūmų aukšto rango pareigūnas. Jis pridūrė, kad kelios šalys, įskaitant Turkiją, Rusiją ir Saudo Arabiją, nenorėjo pasirašyti šio dokumento, nors galiausiai sutiko.

„Turėjome skirsnį, kuriame konkrečiai išsaugojome ir paaiškinome savo poziciją, kodėl pasitraukiame iš darbo vietas naikinančio Paryžiaus susitarimo“, – sakė pareigūnas, kuris pageidavo kalbėti anonimiškai. Jis pakartojo prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) argumentus, kad susitarimas kenkia JAV verslo interesams.

Be JAV, kurios prie Paryžiaus susitarimo prisijungė valdant buvusiam prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai), didžiausia šio 2015 metų susitarimo neratifikavusi teršėja yra Rusija. Turkija ir Iranas taip pat neratifikavo sutarties.

Anksčiau deryboms artimas prancūzų šaltinis sakė, kad „tam tikra virtinė šalių“ dvejojo dėl to, ar „patvirtinti savo įsipareigojimą Paryžiaus susitarimui, tad 19 (šalių) grupės išlaikymas buvo viena didžiųjų vakaro kovų“.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24