Charkove pašto skyrių mėginęs apiplėšti vyras paėmė 11 įkaitų

2017-12-30, 18:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Charkove pašto skyrių mėginęs apiplėšti vyras paėmė 11 įkaitų © Scanpix / Vadim Kudinov/SIPA nuotr.

Ukrainos šiaurės rytiniame Charkovo mieste ginkluotas kaukėtas vyras šeštadienį mėgino apiplėšti vieną pašto skyrių, bet atvykus policijai paėmė įkaitais 11 ten buvusių darbuotojų ir klientų, tarp jų du vaikus, pranešė vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka.

„Šiandien į vieną Ukrainos pašto skyrių užėjo vyras, turėjęs į pistoletą panašų daiktas, siekdamas įvykdyti ginkluotą apiplėšimą. Tuo metu ten buvo devyni žmonės – pašto darbuotojai ir lankytojai, tarp jų du vaikai“, – sakoma A. Heraščenkos „Facebook“ žinutėje.

„Kažkas spėjo paskambinti (pagalbos telefonu) 102 ir iškviesti policiją. Patruliai per kelias minutes atvyko į apiplėšimo vietą. Plėšikas suprato, kad negalės ramiai palikti nusikaltimo vietos su laimikiu ir priėmė sprendimą pareikšti, kad visus ima įkaitais“, – pridūrė patarėjas, kuris taip pat yra Aukščiausiosios Rados narys.

Pasak jo, šiuo metu pašto skyrius, esantis netoli Kijevo metropoliteno stoties, yra apsuptas policijos, įskaitant specialiąsias pajėgas. Į įvykio vietą atvyko Charkovo srities policijos viršininkas Olehas Bechas ir Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) regioninio padalinio vadovas Andrijus Nosačas.

„Su plėšiku, po įkaitų pagrobimo tapusio teroristu, vedamos derybos. Jam siūloma padėti ginklą, paleisti įkaitus ir pasiduoti pareigūnams. Tikėkimės, kad teroristui pakaks proto nusiginkluoti ir pasiduoti“, – rašė A. Heraščenka.

O. Bechas nurodė, kad užpuolikas, užgrobęs pašto skyrių Ševčenkos gatvėje apie 14 val. 40 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, pateikė neaiškių reikalavimų, susijusių su anksčiau šią savaitę įvykusiu apsikeitimu belaisviais tarp Kijevo vyriausybės ir dalį Rytų Ukrainos kontroliuojančių prorusiškų separatistų.

„Reikalavimų kol kas nesuprantame. Pagrindinis klausimas – jog jis kalba, kad ne visi įkaitai buvo paleisti per neseniai vykusias derybas“, – pareigūnas sakė televizijai „112 Ukraina“.

Naujienų agentūra „Unian“ citavo Nacionalinės policijos atstovą Jaroslavą Trakalą, sakiusį, kad užpuolikas pareigūnams pareiškė esąs apsijuosęs diržu su sprogmenimis ir grasina juos detonuoti.

Policija taip pat uždarė eismą Matiušenkos ir Ševčenkos gatvėse šalia užgrobto pašto skyriaus.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24