Net 223 Europos Parlamento nariai neparėmė prieš Lenkiją nukreiptos rezoliucijos

2017-11-15, 16:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Net 223 Europos Parlamento nariai neparėmė prieš Lenkiją nukreiptos rezoliucijos AFP / PATRICK HERTZOG

Šiandien Europos Parlamento buveinėje Strasbūre buvo surengti dar vieni skandalingi debatai „Dėl teisinės valstybės principų ir demokratijos Lenkijoje“. Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Fransas Timmermansas aštriais žodžiais užsipuolė Lenkijos valdžią, kaltindamas ją tariamu ES galiojančių teisinės valstybės principų pažeidimu. Iš EP tribūnos jam antrino komunistų, socialistų ir žaliųjų frakcijų parlamentarai, pridėdami groteskišką kaltinimą dėl moterų teisių, įskaitant reprodukcines ir pensines, varžymo.

Europarlamentarai iš Europos konservatorių ir reformuotojų frakcijos atkakliai gynė Lenkijos poziciją, pabrėždami kraštutinį šališkumą ir Europos Komisijos politinį žaidimą šiuo klausimu. Frakcijos pirmininkas prof. Ryszard Legutko pareiškė, kad Europos Sąjungos veiksmai dėl Lenkijos yra šmeižto kampanija, nukreipta į dešiniųjų valdžią, parodantys Europos Sąjungos biurokratų, besikišančių į suverenios šalies vidaus reikalus, dvigubus standartus.

Debatai pasibaigė priėmus Lenkijai nepalankią Europos Parlamento rezoliuciją, už kurią balsavo 438 nariai, 152 buvo prieš, o 71 europarlamentaras susilaikė.

Europarlamentaras Valdemar Tomaševski, balsavęs prieš Lenkiją šmeižiančią rezoliuciją, pasakė, kad Komisija savo veiksmais viršija Europos Sąjungos sutartis, kadangi tai yra išpuolis prieš lenkų tautos išrinktą valdžią, turinčią demokratija grįstą teisę vykdyti reformas Lenkijoje, įskaitant ir teismų reformą. Europos Parlamento narys pridūrė, kad nemaža dalis rezoliucijos nuostatų yra ne kas kitas, o kairiųjų pasikėsinimas į pagrindines krikščioniškąsias vertybes, taip pat į gyvybės apsaugą, kuri priimtame dokumente paminėta ne vieną kartą.

Duodamas interviu televizijai „Trwam“, Europos reikalų ekspertas dr. Bogusław Rogalski įvykusią diskusiją ir priimtą rezoliuciją įvertino vienareikšmiškai neigiamai, sakydamas, kad tai yra Europos Sąjungos sutarčių viršijimas. Anot eksperto, Europos Komisija, užsipuldama Lenkiją, viršija savo įgaliojimus, priskirtus Tarybai ir Europos Vadovų Tarybai.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24