Kijeve vandalai cementu užliejo Amžinąją ugnį

2017-11-07, 13:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kijeve vandalai cementu užliejo Amžinąją ugnį Asociatyvi nuotr. spoilt.exile / flickr.com

Kijeve nenustatyti asmenys lapkričio 7-osios naktį cemento skiediniu užliejo Amžinąją ugnį Amžinosios šlovės parke, skirtame pagerbti Antrajame pasauliniame kare žuvusius sovietų Raudonosios armijos karius, įskaitant kovose su nacizmu kritusius ukrainiečius, antradienį pranešė sostinės administracija.

Pranešimas apie žalą Amžinajai ugniai policijos dispečerinėje buvo gautas antradienį ryte; pareigūnai įvykio vietoje rado aštuonis kibirus, kuriuose vandalai tikriausiai atnešė cemento skiedinį.

„Tokie vandalizmo aktai – gėdingas nepagarbos istorijai ir didvyrių atminimui pavyzdys. Esu tikras, kad vandalai neišvengs atsakomybės. Mes tikimės, kad teisėsaugos pareigūnai operatyviai nustatys tai padariusius asmenis. Ir visos miesto tarnybos, kurių reikės, tam padės, o stebėjimo kamerų įrašai padės nustatyti nusikaltėlių tapatybę“, – sakė Kijevo miesto valstybinės administracijos pirmininko pavaduotojas Aleksejus Reznikovas.

Policija aiškinasi visas incidento aplinkybes. Įvykio vietoje dirba tyrėjai, operatyvininkai, kinologai ir dujininkai.

Kaip pranešama televizijos „Espresso“ interneto svetainėje, apie apgadintą Amžinąją ugnį policijai pranešė praeivis.

Paskelbtose nuotraukose matyti, kad cementu užlieta taurė, kurioje degė Amžinoji ugnis, ir, iš dalies, jos metalinis aptaisas. Aplink taurę palikti aštuoni nedideli juodi plastikiniai kibirai su cemento skiedinio likučiais.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24