Sprogdinimo Kabule aukų padaugėjo mažiausiai iki 64

2017-05-31, 10:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sprogdinimo Kabule aukų padaugėjo mažiausiai iki 64 © AFP/Scanpix

Kabulo diplomatiniame rajone trečiadienio rytą detonavus galingam užtaisui žuvusiųjų skaičius išaugo mažiausiai iki 64, o dar per 300 buvo sužeisti, pranešė Afganistano vidaus reikalų ministerija.

Tarp aukų ir sužeistųjų yra daug moterų ir vaikų.

Manoma, kad mirtininkas apie 8 val. 30 min. vietos (7 val. Lietuvos) laiku detonavo sprogmenų prikrautą sunkvežimį Zanbako aikštėje.

„Sunaikinti arba apgadinti daugiau kaip 50 automobilių“, – sakoma ministerijos pranešime.

Įvykio vietoje – rajone, kur įsikūrusios daug užsienio ambasadų – ant žemės gulėjo daug sužeistų arba žuvusių žmonių, o į padangę pakilo didžiulis dūmų debesis. Sprogimo banga išdaužė pastatų, tarp jų kelių diplomatinių atstovybių, langus šimtų metrų spinduliu.

„Šiuo metu turiu informacijos, kad padaryta materialinės žalos Prancūzijos ambasadai. Taip pat padaryta materialinės žalos Vokietijos ambasadai“, – Prancūzijos radijui „Europe 1“ sakė šios šalies Europos reikalų ministrė Marielle de Sarnez (Mariel de Sarnez).

Indijos ir Japonijos ambasados irgi nurodė patyrusios žalos.

Incidento liudininkai pasakojo apie gatves užkimšusius dešimtis automobilių, bėgusius slėptis sužeistus žmones ir panikos apimtas moksleives. Vėliau vyrai ir moterys mėgino prasiveržti pro įvykio vietą apsupusias saugumo pajėgas, kad surastų savo mylimus žmones.

Kol kas neaišku, kas buvo konkretus šio išpuolio taikinys. Vis dėlto jis pabrėžia didėjantį nesaugumą Afganistane, kur kariuomenė patiria daug nuostolių dėl susirėmimų su kovotojais ir dezertyravimo. Vyriausybė nekontroliuoja daugiau kaip trečdalio šalies teritorijos.

Praėjus daugiau kaip valandai po sprogimo greitosios pagalbos automobiliai tebevežė sužeistuosius į ligonines, o ugniagesiai gesino gaisrus keliuose pastatuose.

Vidaus reikalų ministerija paragino Kabulo gyventojus aukoti kraujo ir sakė, kad ligoninėms jo labai stinga

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šią ataką, bet ji buvo surengta stiprėjančiam Talibanui suintensyvinus kasmet rengiamą „pavasarinį puolimą“.

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) irgi yra prisiėmusi atsakomybę dėl Afganistano sostinėje neseniai įvykdytų kelių sprogdinimų. Gegužės 3-ąją IS susprogdinus galingą užtaisą prie NATO šarvuotosios technikos kolonos žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, dar 28 buvo sužeisti.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24