Spausdinti šį puslapį

Kijevo centre nušautas buvęs Rusijos parlamento narys

2017-03-23, 15:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kijevo centre nušautas buvęs Rusijos parlamento narys © Scanpix/Reuters nuotr.

Ukrainos sostinės centre ketvirtadienį nušautas buvęs Rusijos komunistų deputatas Denisas Voronenkovas ir sužeistas jo asmens sargybinis, be to, sužeistas ir pats užpuolikas, pranešė ukrainiečių policija.

„Įvykis įvyko maždaug 11 val. 30 min. (ir Lietuvos laiku) Taraso Ševčenkos bulvaro ir Puškino gatvės sankryžoje, nustatyta, kad vyras su sargybiniu išėjo iš viešbučio, (o) nežinomas asmuo pradėjo šaudyti. Dėl to vienas žmogus žuvo, jo sargybinis buvo sužeistas, bet tuo pačiu metu sužeidė šaulį“, – feisbuke parašė sostinės policijos spaudos tarnybos vadovė Oksana Blyščyk.

Pasak jos, įvykio vietoje dirba operatyviniai darbuotojai, policija aiškinasi visas aplinkybes. Sužeistieji gydomi.

Ukrainiečių portalo „Espresso“ žiniomis, incidentas įvyko šalia viešbučio „Premier Palace“.

Anksčiau Kijevo policijos viršininkas Andrijus Kriščenka kalbėdamas per televiziją pranešė, kad Kijevo centre buvo nužudytas į Ukrainą pabėgęs Rusijos komunistų partijos narys, buvęs Rusijos Dūmos narys D.Voronenkovas.

Pasak policijos viršininko, pareigūnai kaip pagrindinę tiria užsakyto nužudymo versiją.

„Užsakyta (žmogžudystė) – tai pirmoji dabar tiriama versija, turint omenyje žuvusiojo asmenybę ir jo veiklą“, – sakė A.Kriščenka.

Vasario viduryje buvo pranešta, kad D.Voronenkovas, išvykęs gyventi į Ukrainą kartu su žmona Marija Maksakova, buvusia valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ deputate ir operos dainininke, pernai gruodį įgijo Ukrainos pilietybę.

Interviu Ukrainos žiniasklaidai D.Voronenkovas sakė, kad iš savo šalies pasitraukė dėl itin nepalankios politinės padėties.

Rusijoje šiam politikui yra iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo, paskelbta jo federalinė paieška.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti