Kinija kuria pažangų erdvėlaivį skrydžiui į Mėnulį

2017-03-10, 08:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kinija kuria pažangų erdvėlaivį skrydžiui į Mėnulį © AFP/Scanpix

Kinija kuria pažangų naują erdvėlaivį, kuris galės skristi tiek žemojoje orbitoje aplink Žemę, tiek nusileisti Mėnulyje, antradienį praneša vietos žiniasklaida.

Laikraštis Science and Technology Daily" citavo erdvėlaivių inžinierių Zhang Bainianą (Žang Bainianą), kuris sakė, kad naujasis erdvėlaivis bus daugkartinio naudojimo ir kad jame tilps keli astronautai.

Nors straipsnyje daugiau detalių pateikta nebuvo, jis palygino savo erdvėlaivį su JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) ir Europos kosmoso agentūros (ESA) kuriama kapsule Orion". Tikimasi, kad ji išgabens astronautus į kosmosą iki 2023 metų.

Kinų kapsulė Shenzhou", kuri į jau šešis kartus skraidino šalies astronautus į kosminę stotį, yra sukonstruota pagal rusų erdvėlaivių Sojuz" pavyzdį. Jos pakartotinio naudojimo modulyje vienu metu gali būti trys žmonės.

Ši šalis žmogų į kosmosą pirmąkart pasiuntė tik 2003 metais, o šalies kosminiai pajėgumai dar atsilieka nuo JAV ir Rusijos. Vis dėlto Pekino programa labai ambicinga, o per pastarąją misiją praėjusiais metais du kinų astronautai mėnesį praleido Kinijos kosminėje stotyje „Tiangong".

Kinija planuoja per penkerius metus pastatyti nuolatinę kosmoso stotį, kurioje įgula dirbtų visą laiką, ir galiausiai išlaipinti vieną savo piliečių Mėnulyje.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24