Kamerūne per traukinio avariją žuvo 55 žmonės, šimtai sužeisti

2016-10-22, 15:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kamerūne per traukinio avariją žuvo 55 žmonės, šimtai sužeisti © Scanpix/AFP nuotr.

Kamerūne sausakimšam keleiviniam traukiniui penktadienį nulėkus nuo bėgių žuvo 55 žmonės, o dar beveik 600 buvo sužeisti, pranešė vyriausybė.

Traukinys, važiavęs iš sostinės Jaundės į ekonomikos centrą Dualą, buvo sausakimšas, nes kelių eismas tarp šių abiejų miestų buvo sutrukdytas. Sąstatas nulėkė nuo bėgių prieš pasiekdamas šalies vidurio regione esantį Esakos miestą, nurodė susisiekimo ministras Edgaras Alainas Mebe Ngo'o (Edgaras Alenas Mebė Ngoo).

Ministras sakė per valstybinį transliuotoją CRTV, kad patvirtinta 55 žmonių žūtis, o dar 575 žmonės buvo sužeisti.

„Avarijos priežastis neaiški“, – pažymėjo E.A.Mebe Ngo'o ir pridūrė, kad kelių sužeistųjų būklė labai sunki.

„Mobilizuotos intervencijų ir saugumo brigados“, – paskelbė geležinkelio bendrovė „Camrail“, priklausanti Prancūzijos investicinei grupei „Bollore“.

Gelbėtojai buvo pasiųsti iš Dualos padėti nepaprastųjų situacijų tarnyboms, atvykusioms į avarijos vietą iš artimesnių vietovių, o ugniagesių brigados siunčiamos iš Esekos, sakė Dulos regiono gubernatorius Dieudonne'as Ivaha Diboua (Djedonas Ivaha Dibuja).

Į nelaimės vietą taip pat skubiai išvyko Susisiekimo ministerijos pareigūnai.

Traukinys apie 11 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku išvažiavo iš Jaundės, o avarija įvyko apie vidurdienį, maždaug už 200 km nuo sostinės, nurodė susisiekimo ministras.

Traukinio keleivių buvo ypač daug nes naktį iš ketvirtadienio į penktadienį dėl smarkių liūčių sugriuvo tiltas kelyje, jungiančiame Jaundę ir Dualą. Dėl to susisiekimas kelių transportu tarp abiejų miestų buvo paralyžiuotas, tad daugiau keleivių rinkosi traukinius.

Liūčių padariniai taip pat trukdė gelbėtojams pasiekti įvykio vietą.

Minėtas kelias yra vienas judriausių šalyje. Jis taip pat priklauso vienam pagrindinių Vidurio Afrikos prekybos maršrutų, jungiantis šalį su priėjimo prie jūros neturinčiu Čadu ir Centrinės Afrikos Respublika.

Daug keleivių penktadienį tebebuvo įstrigę abipus sugriuvusio tilto, sakė naujienų agentūrai AFP nevyriausybinės kelių eismo saugumo organizacijos „Securoute“ atstovas Martialis Missimikimas (Martialis Misimikimas).

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24