Žmonių pasirinkimas - tvirtos moralinės ir dvasinės nuostatos

2015-03-12, 12:00
Įvertinkite šį įrašą
(19 balsai)
Gintarė Pugačiauskaitė Gintarė Pugačiauskaitė

Kurį laiką buvome priversti patikėti, kad mus ištiko vertybių krizė. Neva šalyje situacija, ypač politinė, prasta, nes piliečiams nebeliko nieko švento. Labai lengva taip teisintis: kai valstybės laivas plūduriuoja pametęs kursą, kaltė nuverčiama ant neva amoralių piliečių.

Bet po paskutiniųjų savivaldos rinkimų išaiškėjo nauja tiesa - žmonės kaip tik pasiilgo vertybių: tiesos, sąžiningumo, dvasingumo, tikėjimo, socialinio teisingumo. Ir tai patvirtina faktas:  vienintelė partija, kuri dirba tam, kad šios vertybės triumfuotų – LLRA (Lietuvos lenkų rinkimų akcija) – šiemet susišlavė rekordiškai didelį rinkėjų palaikymą.

Vadinasi, žmonės savo ateitį nori kurti su tais, kurie remiasi tvirtomis moralinėmis ir dvasinėmis nuostatomis. Taigi vertybių krizės anaiptol nėra. Egzistuoja, deja, tik gili politinė krizė, kurios nenorima pripažinti: valdžios atstovai nesugeba dirbti sąžiningai ir nuvilia žmones. Tokiu būdu jie patys eliminuoja ir paneigia bet kokias vertybes.

Tiesą pasakius, neaiški vertybinė orientacija – daugelio partijų trūkumas. Tačiau ten, kur visi silpni, stipri yra LLRA. Galima sakyti, kad būtent kitų politinių jėgų padarytos klaidos tapo LLRA pranašumu. Nes kol kiti valdžios siekiantys kandidatai blaškėsi be jokios aiškios krypties, LLRA tik dar labiau stiprino savo vertybinę orientaciją: dirbo sąžiningai, uoliai ir visų piliečių labui.

Žinoma, šios pastangos neliko nepastebėtos. LLRA per ilgą laiką užsitarnavo tokį visuomenės pasitikėjimą, kad kitiems tampa sunku su tuo konkuruoti. Ir net nesvarbu, kiek kitų partijų ar kandidatų į vietos valdžios postus buvo pastaruosiuose rinkimuose. Ką gi sako daugybė vardų ir pavardžių, jei neaišku, kokios tų žmonių nuostatos? Kokia jų reputacija? Piliečiai pavargo abejoti ir klysti, todėl jie rinkosi LLRA, nes visi be išimties šios partijos nariai dirba sąžiningai.

Be abejonės, LLRA vis labiau populiarėja ir dėl to, kad apie savo idealus ir vertybes nebijo kalbėti garsiai. Garbė, tėvynė, Dievas, tikėjimas, sąžinė, tiesa, rūpinimasis paprastu žmogumi, vienybė – tai ne tik žodžiai, bet ir nuostatos, patys svarbiausi dalykai, dėl kurių telkiamasi ir dirbama drauge. O tie politikai, kurie diskutuoja tik apie pinigus, įtaką, galią, valdžią, postus, iš politikos daro primityvų verslą ir dėl to netenka žmonių palaikymo.

Kai piliečiai eina balsuoti, jie renkasi ne tik politikus, partijas ar jų programas. Jie pasirenka kur kas daugiau - bendrakeleivius, bendraminčius, draugus, palaikytojus, su kuriais nori kurti savo šalies ateitį. Šįkart daugybė žmonių, tarp jų - ir tūkstančiai lietuvių – rinkosi savo tolesnį kelią žengti drauge su LLRA. Ir tai reiškia viena: mes atradome bendrus tikslus ir esame vieningi.

Nors ir esame skirtingi, mūsų vertybės – tos pačios. Susivieniję dėl to, kas visiems svarbu, tampame stipresniais. Ir dėl to stiprėja ne tik LLRA, bet ir visa šalis. Galinga ir nepalaužta vienybė – mūsų laisvės simbolis ir sąlyga.

Gintarė Pugačiauskaitė

Komentarai  

 
#6 zita 2015-03-17 18:46
Geras straipsnis.Sveikinim ai autorei.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#5 Česlav 2015-03-13 11:30
Patiko straipsnis, nes tie skaičiai ir palyginimai jau atsibodo. Visi kiti tik menkaverčius skaičiukus lygina lyg būtų didieji matematikai.autorė pažvelgė į rinkimus per kitą - moralinę, dorovinę prizmę. Ir ji teisi - kai kiti bandė tik šmeižti - LLRA šnekėjo ką reikia dar nuveikti, kad Lietuvos žmonėms Lietuvoje būtų gyventi geriau.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#4 viską žinančiam 2015-03-12 17:03
sugrąžintos žemės ne gabalėlis - Druskininkų mieste 50 arų.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#3 Slavų mišrūnas 2015-03-12 16:30
Pani G. Pugačevskos eilinės sapalionės . mda žiniai, kaip Jūs vadinat, ši chunvaibinė iš Druskininkų gražaus Dzūkijos miestelio . Dėl LLRA pagalbos jos tėvams sugražinto gabalėlio žemės dabar Kremlinio koloradinio portale nuolatos atsidėkoja pagirūniškais iš piršto laužtais diterambais.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 zbygnievas 2015-03-12 15:29
O man Eišiškės toksai malonus miestelis. Pasirodo pridurku ir tenais yr..? Nedobže.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 mda 2015-03-12 14:43
idomu is kur sita LLRA chunveibine "tukstancius lietuviu" balsuojanciu uz LLRA iskapste:) nieko bjauriau nera uz kvailus pataikautojus...
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24