Sveiki atvykę į „švogerių“ kraštą

2014-12-12, 09:03
Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Tadeuš Andžejevsk Tadeuš Andžejevsk

Du premjerai: dabartinis – Algirdas Butkevičius – ir buvęs – Andrius Kubilius – viešai „apsižodžiavo“, per kurio kadenciją pavogta daugiau viešųjų pinigų. Žodinėje dvikovoje politikai visai nedžentelmeniškai primetė vienas kitam nepotizmą, dalyvavimą žmonų ir uošvių machinacijose.

Pradėjo A. Butkevičius, paskelbęs, kad kreipsis į prokuratūrą dėl galimo didžiulės pinigų sumos  pasisavinimo iš energetikos sektoriaus A. Kubiliaus valdymo laikais. Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija preliminarioje ataskaitoje po ministerijoje atlikto audito nurodė, kad yra  įtarimų, jog ten buvo „iššvaistytas“ menkniekis – 400 mln. litų. Premjeras A. Butkevičius žaibiškai sureagavo į pranešimą paskelbęs, kad bylą nukreipia įvertinti teismui, ir tuo, žinoma, skausmingai išspardė kulkšnis savo pirmtakui Andriui Kubiliui.

Įspirtasis ekspremjeras įsitempė kaip miškinė katė ir atsakė varžovui smūgiu į smūgį teigdamas, kad prokuratūra turėtų užsiimti A. Butkevičiaus žmona, nes, jo nuomone, tuo metu būdama „Lietuvos elektrinės“ kontrolės taryboje, ši blogai saugojo viešuosius finansus. Keista, bet tiesiai į saulės rezginį kliudytas A. Butkevičius iš ringo nepasitraukė, o giliai įkvėpęs, po kelių dienų pajudėjo į kontrataką ir neįtikėtinai drąsiai prikišo A. Kubiliui jo liūdnai pagarsėjusią uošvę.

„Jeigu kalbėtume apie mano žmoną, tai keista, kad A. Kubilius yra dėl to labai susirūpinęs, jam geriau reikėtų jaudintis dėl savo uošvės – kur išgaravo pinigėliai iš tam tikrų fondų. Kur jie yra, neaišku“, – boksavo varžovą Vyriausybės vadovas. Nežinantiems paslapties paaiškinsiu, kad A. Kubiliaus uošvė, būdama Lietuvos katalikų mokytojų asociacijos pirmininkė, išviliojo iš valstybės iždo buvusius Augustinų vienuolyno pastatus Vilniaus senamiesčio širdyje, lyg ir ketindama įsteigti  katalikišką mokyklą. Iš tikrųjų milijonų vertą nekilnojamąjį turtą ji pradėjo pardavinėti, ir tik teisminiu keliu pavyko sustabdyti šį vagių sandorį. Neparduoti pastatai iš apsukrios uošvės buvo   konfiskuoti, o ji nubausta milijono litų bauda už  nuostolius, padarytus valstybės iždui.

A. Butkevičius taip pat pridūrė, kad jį šokiruoja Kubiliaus, apkaltinusio jo žmoną kažkuo, ko ši negalėjo padaryti, „demagogija ir grubus elgesys“. Pasak Ministro Pirmininko, jo žmoną iš Energetikos ministerijos iššlavė dar 2009 metais, po to, kai ministerijai pradėjo vadovauti  konservatyvusis ministras A. Sekmokas. „Taigi kaip ji galėjo užkirsti kelią grobstymui?“ – piktinosi žmonos vyras, nors ir pripažino, kad jos pavardė figūravo „Lietuvos elektrinės“ kontrolės taryboje, bet tik todėl, kad „keistasis“ ministras A. Sekmokas savo laiku „pamiršo“  ją iš ten ištrinti.

Po tokio nokautuojančio smūgio  A. Kubilius turėjo kristi ant lentų, bet prieš krisdamas dar įkando, sumenkindamas Kainų ir energetikos komiteto audito patikimumą. Jo nuomone, auditas gali būti nepatikimas, nes į komitetą neseniai buvo įtraukta Seimo nario Kęstučio Daukšio žmonos sesuo iš konservatoriams priešiškos Darbo partijos. Na ir tikriausiai „žmonos sesuo“ kažką, konservatorių pykčiui, audito išvadose sudrumstė, – reikia suprasti ekspremjero argumentavimą.

Bet iš viso to aš suprantu tik tiek, kad lietuviškos politikos in flagranti vaizdas yra gana apgailėtinas: sukčiavimai, susitarimai ir dėlionės, uošvės, žmonos ir žmonų seserys. Žodžiu, sveiki atvykę į „švogerių“ kraštą, ir patariame jums būti atidiems su giminaičiais...

Tadeuš Andžejevski

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24